Γιώργος Κουράσης: Ο αυτοδιοικητικός που τηρεί υποδειγματικά το fair play
Πρόσωπα & Πράγματα

Γιώργος Κουράσης: Ο αυτοδιοικητικός που τηρεί υποδειγματικά το fair play

Ο τέως δήμαρχος Χαλανδρίου και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, Γιώργος Κουράσης, μας είχε ξαφνιάσει με την τοποθέτησή του κατά την παράδοση της δημαρχίας στον νεοκλεγέντα τότε δήμαρχο Σίμο Ρούσσο. Μία τοποθέτηση που αποτέλεσε δείγμα πολιτικού πολιτισμού και επισφραγίσθηκε από τον θερμό εναγκαλισμό και ασπασμό του με τον πολιτικό του αντίπαλο («Αφετηρία αγώνα» για Σ. Ρούσσο η ορκωμοσία στο Χαλάνδρι – VIDEO).

Ο θερμός ασπασμός μεταξύ του Γ. Κουράση και του Σ. Ρούσσου.
Ο θερμός ασπασμός μεταξύ του Γ. Κουράση και του Σ. Ρούσσου.

Έκτοτε, η παρουσία του στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης επιβεβαιώνουν ότι η συμπεριφορά του την ημέρα παράδοσης της δημαρχίας δεν ήταν μία ευκαιριακή πράξη εντυπωσιασμού, αλλά μία συνειδητή στάση απέναντι στα πολιτικά δρώμενα της πόλης.

Και ήρθε η «μαύρη» Δευτέρα του Χαλανδρίου, που το ιστορικό θέατρο της Ρεματιάς Χαλανδρίου παραδόθηκε στις φλόγες. Για άλλη μια φορά, ο κ. Γ. Κουράσης απέδειξε ότι βάζει πρώτα το Χαλάνδρι και μετά τις όποιες πολιτικές φιλοδοξίες μπορεί να έχει. Στην ανακοίνωση της παράταξής του, αφού καταδικαζόταν απερίφραστα ο «εμπρησμός» -όπως υποστηρίζεται από πολλές πλευρές- του θεάτρου κι εκφραζόταν η θλίψη για την απώλεια ενός ιστορικού πολιτιστικού χώρου, δηλωνόταν η πλήρης συμπαράσταση στον Δήμο Χαλανδρίου και η διαθεσιμότητα για κάθε προσπάθεια επαναλειτουργίας του θεάτρου. Θέση την οποία επανέλαβε και κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης για το θέμα, την Τρίτη 19 Μαΐου 2015.

Ουδεμία γκρίνια για πιθανή αβλεψία της διοίκησης (και ακούστηκαν τέτοιες γκρίνιες από άλλα πρόσωπα), καμία προσπάθεια παραταξιακής εκμετάλλευσης του τραγικού συμβάντος. Ίσως σε δήμους άλλων χωρών αυτό να ήταν αυτονόητο, αλλά για την Ελλάδα μάλλον αποτελεί φωτεινή εξαίρεση και παράδειγμα προς μίμηση.

Ανεξαρτήτως του τι μπορεί να χρεώσει κάποιος στη διοίκηση του κ. Γ. Κουράση όσο καιρό βρισκόταν στο «τιμόνι» του Δήμου, ασχέτως εάν συμφωνεί ή διαφωνεί με τις πολιτικές του πεποιθήσεις, οφείλει να του αναγνωρίσει ότι συμμετέχει στα αυτοδιοικητικά τηρώντας υποδειγματικά το πολιτικό fair play. Και αποτελεί σίγουρα σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο για την πόλη του…

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet