Σύλλογος Ρεματιάς: Να ασχοληθούμε με την πυρασφάλεια της Ρεματιάς
Ποιότητα Ζωής

Σύλλογος Ρεματιάς: Να ασχοληθούμε με την πυρασφάλεια της Ρεματιάς

Με τα μέτρα πυρασφάλειας και πυρανίχνευσης της Ρεματιάς, προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικοί κίνδυνοι πυρκαγιάς, τονίζει ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου ότι πρέπει να ασχοληθεί ο Δήμος Χαλανδρίου και η Περιφέρεια Αττικής.

Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα 18 Μαΐου ο Σύλλογος:

Σήμερα το μεσημέρι κάηκε το θέατρο της Ρεματιάς, ένα από τα ελάχιστα του είδους του στη χώρα μας, όπου ο πολιτισμός και η φύση έπαιζαν τους υπέροχους ρόλους τους με ένδυμα και σκηνικό τις δροσερές χαλανδραίικες βραδιές.

Τα πρώτα ευρήματα δείχνουν εμπρησμό. Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε πως κάποιοι κατέστρεψαν το αγαπημένο μας θεατράκι, πως διακινδύνευσαν τις ζωές των περιοίκων, πως αδιαφόρησαν προ του ενδεχομένου να καταστροφεί το μοναδικό αστικό δάσος που αναζωογονεί και ομορφαίνει τις ζωές μας στη Βόρεια Αττική! Το θέατρο της Ρεματιάς υπήρξε κομμάτι της ζωής μας κάπου 30 χρόνια.

Φιλοξενούσε κάθε καλοκαίρι τις δραστηριότητες των σχολείων – συλλόγων – σωματείων και το Φεστιβάλ της Ρεματιάς. Θλίψη και απογοήτευση. Ταυτόχρονα μας δίνει την ευκαιρία να αποτιμήσουμε τα μέτρα πυρασφάλειας και πυρανίχνευσης της Ρεματιάς, αφού τέτοιους κινδύνους είναι σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσουμε και στο μέλλον.

Ελπίζουμε ότι ο Δήμος και η Περιφέρεια, πέρα από την ανακατασκευή του θεάτρου θα ασχοληθούν και με αυτό το θέμα.

Το θέατρο είναι ωραίο γιατί είναι μέσα στη Ρεματιά. Χωρίς Ρεματιά τι θα είναι το θέατρο;

εκ μέρους του Συλλόγου

Ματρώνη Δικαιάκου
Γενική Γραμματέας

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet