Ερωτήματα προς τη δημοτική αρχή για πιθανές ελλείψεις πυρασφάλειας σε Δημοτικό Σχολείο θέτει η παράταξη Αγαπάμε το Χαλάνδρι, με αφορμή πληροφορίες για έλεγχο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ζητείται να διευκρινιστεί εάν κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας πυρασφάλειας και αν επιβλήθηκε πρόστιμο για ελλείψεις στα μέτρα προστασίας. Η παράταξη τονίζει ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα, καθώς αφορά την ασφάλεια μαθητών.
«Ένα τόσο λεπτό θέμα, το αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερη σοβαρότητα γιατί αφορά μία ιδιαίτερα ευάλωτη ομάδα, τα μικρά παιδιά, που είναι και οι πλέον αδύναμοι στην αντιμετώπιση κινδύνων σε μια τόσο επικίνδυνη κατάσταση όπως η πυρκαγιά», αναφέρει η παράταξη και προσθέτει:
«Ένα τόσο κρίσιμο θέμα δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά. Αντιθέτως, αποτελεί αφορμή για ένα ευρύτερο και επιτακτικό ερώτημα: ποια είναι η συνολική κατάσταση πυρασφάλειας και πρόληψης κινδύνων σε όλες τις δημοτικές υποδομές;».
Τέλος, η επικεφαλής της παράταξης Κρίστη Αγαπητού δηλώνει: «Η αφορμή ενός περιστατικού δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους για το σύνολο. Οφείλουμε να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Να διασφαλίσουμε ότι κάθε σχολείο, κάθε αθλητικός χώρος, κάθε πολιτιστική υποδομή του Δήμου είναι ασφαλής. Γιατί η ασφάλεια δεν είναι επιλογή. Είναι υποχρέωση».
Η αναλυτική ανακοίνωση της παράταξης:

