Εκδηλώσεις Σαββάτου 23/5 στην “Άνοιξη Τεχνών”
Πολιτισμός

Εκδηλώσεις Σαββάτου 23/5 στην “Άνοιξη Τεχνών”

Ένας νέος θεσμός καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, η «Άνοιξη Τεχνών» ,άνοιξε τις πόρτες του το προηγούμενο Σάββατο και φιλοδοξεί να θέσει τις βάσεις για τη θέσπιση ενός ετήσιου καλλιτεχνικού φεστιβάλ στην Κηφισιά. Μακροπρόθεσμος στόχος του είναι η πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου, προκειμένου να καθιερωθεί η Κηφισιά ως τόπος συνάντησης πολιτιστικών και καλλιτεχνικών αναζητήσεων.

H «Άνοιξη Τεχνών» θα φιλοξενεί Έλληνες πεζογράφους, ποιητές και ζωγράφους, με παρουσιάσεις, εισηγήσεις, αναγνώσεις και απαγγελίες.

Η ενεργητική συμμετοχή του κοινού σ΄ έναν εποικοδομητικό διάλογο με τους δημιουργούς, θα συνεπικουρεί στην ανακάλυψη όχι μόνο των αθέατων όψεων των καλλιτεχνικών έργων αλλά και των δημιουργών τους.

Οι εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν το Σάββατο 16 Μαΐου, θα διαρκέσουν έως τις 13 Ιουνίου (16:00 – 19:00), στο Μουσείο «Γ. Δροσίνη» στην Κηφισιά (Αγ. Θεοδώρων και Δ. Κυριακού).

Σάββατο 23 Μαΐου 2015 (16:00 -19:00)

16:00-16:45: Έρικα Αθανασίου

Η Ελευθερία (Έρικα) Αθανασίου εργάζεται στις εκδόσεις «Κηφισιά», καθώς και ως καθηγήτρια οικονομικών μαθημάτων και δημοσιογραφίας σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Εργογραφία

  • «Μετρώντας βήματα» 2004, εκδόσεις «Κέδρος»
  • «Στοιχειωμένα θεμέλια» 2007, εκδόσεις «Κέδρος». Έχει διασκευαστεί σε θεατρικό έργο και έχει ανεβεί από το θίασο της Κικής Αυγουστάτου.
  • «Κίρα Σίνου, αγαπημένη σύντροφος των παιδικών μας χρόνων», εκδόσεις «Κέδρος», εύφημη μνεία στον ετήσιο διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, Δεκέμβριος 2007
  • «Στο σταυρο…δρόμι της ημισελήνου, η ναυμαχία της Ναυπάκτου, 1571», 2010, «Κέδρος», σε συνεργασία με την αείμνηστη Κίρα Σίνου, υποψήφιο για κρατικό βραβείο 2011
  • «Τρίτο Μνήμα Αριστερά», 2013, εκδόσεις «Iasonbooks»
  • «Η καταραμένη βρύση», 2014, εκδόσεις «Κέδρος»

Συμμετοχή σε ομαδικές εκδόσεις.

Θέμα: «Η έμπνευση και η δημιουργία ηρώων για το λογοτεχνικό βιβλίο στην εφηβική ηλικία»

17:00-17:45: Λώρη Κέζα

Η Λώρη Κέζα είναι αρθρογράφος της εφημερίδας Το Βήμα και συγγραφέας παιδικών βιβλίων.

Παρουσίαση των κατορθωμάτων της Ρόζας Δελλατόλα και συζήτηση για την Τήνο, για τις επενδύσεις στις Κυκλάδες, για τα σχολεία θηλέων, για τη συνύπαρξη ορθόδοξων και καθολικών.

!8:00-18:45: Αριστογείτων Χαραλαμπάκης

O Αριστογείτων Χαραλαμπάκης, από το 2000 έχει εκδόσει δέκα ποιητικές συλλογές, εκ των οποίων οι τρεις, το 2011, αποτελούν ένα τρίτομο έργο με ποίηση για παιδιά. Η συλλογή αυτή έχει διακριθεί και βραβευτεί με πρώτο βραβείο από την Ένωση Ελλήνων λογοτεχνών.

Ποιητικές συλλογές

Οι τίτλοι των συλλογών είναι Α] Η χελιδονοφωλιά, Β] Κουβεντούλα με το φεγγάρι, Γ] Το χρυσάφι του κόσμου. Είναι διακοσμημένες με 150 έγχρωμες ζωγραφιές του εξαίρετου ζωγράφου Γιώργου Σταθόπουλου, γεγονός το οποίο φέρνει τα παιδιά κοντά και στην υψηλή ζωγραφική τέχνη, καθιστώντας τη συλλογή συλλεκτικό έργο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet