Ημερίδα για τον θεσμό της Διαμεσολάβησης στην Αγία Παρασκευή
Κοινωνία

Ημερίδα για τον θεσμό της Διαμεσολάβησης στην Αγία Παρασκευή

Η «Ελληνική Ένωση Διαμεσολαβητών» προσκαλεί σε ημερίδα, την οποία διοργανώνει υπό την αιγίδα του Δήμου Αγίας Παρασκευής, με θέμα: «Διαμεσολάβηση – Ο νέος θεσμός εναλλακτικής επίλυσης διαφορών» την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015, στις 18:00, στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) «Δημόκριτος», στον Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι:

  • Γιάννης Σταθόπουλος, δήμαρχος Αγίας Παρασκευής.
  • Κατερίνα Κωτσάκη, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Ελληνικής Ένωσης Διαμεσολαβητών».

Εισηγήσεις θα παρουσιάσουν οι:

  • Κατερίνα Κωτσάκη, νομικός, διαμεσολαβήτρια διαπιστευμένη από το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και από το Chartered Institute of Arbitrators of London-CIArb, MCIArb, διαπιστευμένη εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών. Θέμα: «Γενική Εισαγωγή στην Διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις κατά το Ελληνικό και το Κοινοτικό Δίκαιο, οι βασικές Αρχές της, ο ρόλος και οι δεξιότητες του Διαμεσολαβητή».
  • Δώρα Θανασούλη, δικηγόρος, ψυχολόγος, διαμεσολαβήτρια διαπιστευμένη από το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διαπιστευμένη εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών, δικαστική πραγματογνώμων. Θέμα: «Η Διαμεσολάβηση στις υποθέσεις Οικογενειακού Δικαίου».
  • Nicole Μπαλάδη, δικηγόρος, διαμεσολαβήτρια διαπιστευμένη από το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και από το Chartered Institute of Arbitrators of London-CIArb, διαπιστευμένη εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών. Θέμα: «Ο ρόλος του Δικηγόρου παραστάτη των Μερών στη Διαδικασία της Διαμεσολάβησης».
  • Μαριάννα Τσιάλα, δικηγόρος, διαμεσολαβήτρια διαπιστευμένη από το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,. Θέμα: «Η Διαμεσολάβηση στις ιατρικές διαφορές. Ενδείκνυται και πότε;».
  • Γιάννης Νεραντζής, δικηγόρος, διαμεσολαβητής διαπιστευμένος από το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και από το Chartered Institute of Arbitrators of London-CIArb. Θέμα: «Τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και η Διαμεσολάβηση».

Θα παρουσιαστεί, επίσης, προσομοίωση Διαμεσολάβησης σε ιατρική διαφορά, στην οποία τους ρόλους του διαμεσολαβητή, των μερών και των νομικών παραστατών τους θα υποδυθούν διαπιστευμένοι διαμεσολαβητές, ενώ διαπιστευμένος εκπαιδευτής διαμεσολαβητών θα σχολιάζει τη διαδικασία, συσχετίζοντάς την με όσα θεωρητικά θα έχουν εκτεθεί από τους ομιλητές, προκειμένου να γίνει πλήρως κατανοητή από το ακροατήριο.

Οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν την ημερίδα παρακαλούνται να έχουν μαζί τους την παρούσα πρόσκληση κατά την είσοδό τους στην Πύλη. Η είσοδος είναι ελεύθερη και παρέχεται δωρεάν parking μέσα στον χώρο του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» με την επίδειξη της παρούσας πρόσκλησης.

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο e-mail της «Ελληνικής Ένωσης Διαμεσολαβητών» [email protected] ή [email protected], με κοινοποίηση στην κα Μαριάννα Τσιάλα ([email protected]) και στην κα Χριστίνα Δημητρίου ([email protected]).

ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»: Πατρ. Γρηγορίου Ε΄ & Νεαπόλεως 27, Αγία Παρασκευή, τηλ.: 210 6503040.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet