Β. Ζορμπάς: Πώς είστε δεσμευμένος έναντι του κ. Παπαμιχαήλ κ. δήμαρχε;
Αθλητισμός

Β. Ζορμπάς: Πώς είστε δεσμευμένος έναντι του κ. Παπαμιχαήλ κ. δήμαρχε;

Για «δεκάλογο της ντροπής» στον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ) κάνει λόγο ο τέως δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς και ρωτά τον νυν δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο «με τι τρόπο είναι δεσμευμένος» έναντι του προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ Σωτήρη Παπαμιχαήλ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ΠΑΟΔΑΠ: Ο Δεκάλογος της ντροπής

Όσο και αν θέλει ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σωτήρης Παπαμιχαήλ, να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα στον Οργανισμό, δεν θα τα καταφέρει.

Δεν θα καταφέρει να καλύψει τη χειρότερη διοίκηση που γνώρισε ο ΠΑΟΔΑΠ (και τα προηγούμενα Νομικά Πρόσωπα που συγχωνεύθηκαν σ΄ αυτόν) από καταβολής Δήμου. Χειρότερη ακόμη και από τα χρόνια που ο ίδιος ήταν πρόεδρος της περιβόητης ΔΗΠΕΑΠ. Όταν ο τότε δήμαρχος και επικεφαλής του κ. Γιαννακόπουλος τον καθαίρεσε από τη θέση του προέδρου και η τότε παράταξή του τον διέγραψε ομοφώνως.

Από την τοποθέτησή του στη θέση του προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ, με προσωπική απόφαση και ευθύνη του δημάρχου κ. Γιάννη Σταθόπουλου, τον Σεπτέμβριο του 2014, παρήλθαν εννέα μήνες. Στο διάστημα των εννέα αυτών μηνών:

  1. Οι γυμναστές που λειτουργούν τα προγράμματα του Οργανισμού και το Πρόγραμμα «Άθληση στα Σχολεία», εργάζονταν χωρίς συμβάσεις (απλήρωτοι και ανασφάλιστοι) συνολικά πέντε μήνες. Και αυτό, γιατί ο κ. πρόεδρος αμελώντας τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του, καθυστερούσε τις σχετικές διαδικασίες.
  2. Στους γυμναστές αυτούς (συνολικά) ο Οργανισμός οφείλει 15.000 ευρώ περίπου, δεδουλευμένα (από Σεπτέμβριο 2014 έως Μάρτιο 2015). Η οφειλή δημιουργήθηκε λόγω των ολέθριων χειρισμών του κ. προέδρου.
  3. Οι καθηγητές των Εργαστηρίων Τέχνης, εργάζονταν απλήρωτοι επί τέσσερις μήνες, επειδή πάλι ο κ. πρόεδρος ήταν απελπιστικά αμελής. Για τον ίδιο λόγο και για το ίδιο χρονικό διάστημα, απλήρωτοι έμειναν και οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου.
  4. Για συνολικό χρονικό διάστημα πέντε μηνών, λόγω αδικαιολόγητης κωλυσιεργίας του κ. προέδρου, οι εγκαταστάσεις του Οργανισμού δεν καθαρίζονταν. ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην ιστορία, αναγκάσθηκαν δημότες (που χρησιμοποιούσαν τις εγκαταστάσεις και πλήρωναν γι΄ αυτό) να κάνουν καταγγελία στις αρμόδιες Υγειονομικές Υπηρεσίες για την άθλια κατάσταση που επικρατούσε.
  5. Ο κ. πρόεδρος, κατά τις συνεδριάσεις του Δ.Σ., συμπεριφέρεται αλαζονικά και αυταρχικά. Δεν επιτρέπει ερωτήσεις και τοποθετήσεις των συμβούλων (της αντιπολίτευσης αλλά ΚΑΙ της συμπολίτευσης), ειρωνεύεται και διακόπτει κάθε αντίθετη άποψη, δεν απαντά στις ερωτήσεις και διαγράφει από τα πρακτικά με το «ἐτσι θἐλω» ο,τιδήποτε δεν του αρέσει. Απαξιώνει και το θεσμικό συλλογικό όργανο και τους συμβούλους. Αποτέλεσμα, μια παράταξη της αντιπολίτευσης να αποχωρήσει μόνιμα από το Δ.Σ. Είναι απορίας άξιο το πώς επιτρέπουν αυτή την κατάσταση σύμβουλοι της συμπολίτευσης, όπως π.χ. η κ. Στέλλα Ψύλλα, ο κ. Γιάννης Καραγιαννάκης, ο κ. Δημήτρης Γυφτέας κ.ά.
  6. Εισάγει προς συζήτηση στο Δ.Σ. θέματα είτε ανεπαρκώς προετοιμασμένα είτε παρανόμως, χωρίς γραπτή εισήγηση, με αποτέλεσμα να αιφνιδιάζονται τα μέλη του Δ.Σ. Και κατά πάγια τακτική του, όταν συμβαίνουν αυτά, ο «ανεύθυνος» κ. πρόεδρος επιρρίπτει τις ευθύνες στους υπαλλήλους του Οργανισμού.
  7. Παραπλάνησε και εξαπάτησε το Δ.Σ., για να ψηφίσει (χωρίς να το γνωρίζουν οι σύμβουλοι) δύο αναθέσεις στον εαυτό του, νομικής εκπροσώπησης του ΠΑΟΔΑΠ. Για να το καταφέρει, πραγματοποίησε παράνομη διαδικασία.
  8. Προσέλαβε, τεχνηέντως, επικοινωνιολόγο, με άγνωστα καθήκοντα και άγνωστα αποτελέσματα της όποιας εργασίας του έχει ανατεθεί.
  9. Ανέθεσε παρανόμως δημοσίευση, χωρίς ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας να γνωρίζει την παρανομία, με αποτέλεσμα να μην πληρωθεί για την εργασία του αυτή.
  10. Αρνήθηκε κάθε βοήθεια για το θέμα της λειτουργίας του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου και καθυστέρησε άνευ λόγου εννέα μήνες να ξεκινήσει τις ενέργειές του. Να σημειωθεί ότι, αφού είχαν σκοπό να τον μεταφέρουν στο Πάρκο «Σταύρος Κώτσης», ήδη θα έπρεπε να λειτουργεί, αφού δεν υπάρχει κώλυμα από την Εξεταστική Περίοδο, όπως στο 2ο Γυμνάσιο.

Αυτά είναι λίγα από τα «έργα και ημέρες» της διοίκησης του ΠΑΟΔΑΠ. Και όλα είναι γνωστά στον δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθόπουλο, αφού του μεταφέρονται και από στελέχη της παράταξής του, παρότι δημόσια επικρατεί ο «άνωθεν» επιβαλλόμενος «νόμος της σιωπής». Και ο κ. Παπαμιχαήλ έχει το θράσος να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δεν θα μπορούσε κάποιος να περιμένει κάτι καλύτερο από αυτόν. Ο κ. δήμαρχος, όμως, γιατί δεν τολμά να κάνει αυτό που θα έκανε κάθε δήμαρχος που σέβεται τους δημότες του και τον εαυτό του, δηλαδή είτε να ζητήσει την παραίτησή του είτε να τον αποπέμψει; Με τι τρόπο είστε δεσμευμένος έναντι του κ. Παπαμιχαήλ κ. δήμαρχε;

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αγία Παρασκευή η Πόλη μας»

Βασίλης Ζορμπάς
πρ. δήμαρχος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet