Στο έργο βιοκλιματικής αναβάθμισης Γ. Πατούλης και Δ. Καρλαύτης
Ποιότητα Ζωής

Στο έργο βιοκλιματικής αναβάθμισης Γ. Πατούλης και Δ. Καρλαύτης

Το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης Γειτονιών Δήμου Αμαρουσίου, μέσω της δημιουργίας διαδρομών πεζών και ποδηλάτων, το οποίο έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή του Αγίου Θωμά, επισκέφθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο της Πολεοδομίας & Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Καρλαύτη.

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, ο κ. Γ. Πατούλης ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου, το οποίο διέρχεται από τις οδούς  Ερατούς, Φαιάκων και Αμαρυσίας Αρτέμιδος και περιλαμβάνει την κατασκευή πεζοδρομίων και ποδηλατοδρόμων, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού, ανακατασκευή των δρόμων, με τη χρήση ψυχρών και  βιοκλιματικών υλικών,  φυτεύσεις και ενίσχυση του πρασίνου.

Ακολούθως το έργο θα συνεχισθεί και στις γειτονιές  Παραδείσου και Πολυδρόσου και ειδικότερα στις οδούς Παραδείσου, Καραολή & Δημητρίου Πηγάσου, Σάμου, Φραγκοκλησιάς και Ευζώνων.

Μετά το πέρας της επίσκεψης στο έργο, ο \δήμαρχος Αμαρουσίου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών, δήλωσε:

Επίβλεψη έργων βιοκλιματικής αναβάθμισης

«Με την ολοκλήρωση του έργου στις τρεις γειτονιές της πόλης μας αναβαθμίζουμε το περιβάλλον και βελτιώνουμε την ποιότητα  ζωής των κατοίκων, καθώς χρησιμοποιούνται καινοτόμα βιοκλιματικά στοιχεία που θα επηρεάσουν θετικά το μικροκλίμα της περιοχής παρέμβασης.

»Με το έργο αυτό επιτυγχάνεται η άνετη κίνηση των πεζών και των ποδηλάτων που θα μπορούν πλέον  να κυκλοφορούν με ασφάλεια, ενώ είναι η αρχή για τη συνολική σύνδεση όλων των γειτονιών της πόλης μας με δίκτυα πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων.

»Είναι ένα έργο που θα χαίρονται τόσο οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, όσο και οι επισκέπτες, το οποίο γίνεται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, χωρίς να επιβαρυνθούν ούτε ένα ευρώ οι κάτοικοι της πόλης.

»Τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες μου νοιώθουμε δικαιωμένοι που, με τη σκληρή προσπάθειά μας, πετύχαμε την τελική έγκριση και τη χρηματοδότηση του σημαντικού αυτού έργου για την πόλη μας. Και τούτο διότι όπως είναι γνωστό, μετά τη θετική αρχικά αξιολόγηση, έγινε απένταξη του έργου και στη συνέχεια μετά από τις δυναμικές παρεμβάσεις μας πήρε την τελική έγκριση το Νοέμβριο του 2014».

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. Σύλλογος Κατοίκων Πολύδροσου για την ποιότητα ζωής και τον πολιτισμό

    Το δημοτικό λεωφορείο σε απόσταση « αναπνοής» από τον Δήμαρχο και τον υπεύθυνο για το έργο αντιδήμαρχο οι οποίοι στέκονται πάνω στο οδόστρωμα, χωρίς να ανησυχούν για τις ελλείψεις σήμανσης εργοταξίου και τα άλλα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας …!!!

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet