Κοντά στα παιδιά της Μήλου το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής
Αυτοδιοίκηση

Κοντά στα παιδιά της Μήλου το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Κοντά στα παιδιά της Μήλου βρέθηκαν οι εθελοντές ιατροί του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μετά από κάλεσμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του δημάρχου Γεράσιμου Δαμουλάκη, μέλους του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Οι εθελοντές ιατροί του ΙΣΑ έκαναν παιδιατρικό και καρδιολογικό έλεγχο σε περισσότερα από 100 παιδιά του νησιού, τα οποία πρόκειται να λάβουν μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες,

Η αποστολή αυτή στη Μήλο εντάσσεται στο πλαίσιο των οδοιπορικών υγείας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που αποσκοπούν στη στήριξη και την υγειονομική κάλυψη των νησιωτικών και ακριτικών περιοχών της χώρας και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά: «Θα φτάσουμε μέχρι το τελευταίο άκρο της Ελλάδας για να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε κάθε πολίτη που έχει ανάγκη. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε ελπίδα στους κατοίκους των ακριτικών και νησιωτικών περιοχών της Ελλάδας που η πολιτεία έχει εγκαταλείψει, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις και προσπάθειες του ΙΣΑ. Θα δώσουμε μάχη για να εξασφαλιστεί η υγειονομική θωράκιση αυτών των περιοχών και να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

»Εφόσον το κράτος δεν μπορεί, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, μαζί με την επιστημονική κοινότητα, σε επίπεδο εθελοντισμού, θα βοηθά τις περιοχές αυτές».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet