Επί τάπητος με τον υφυπουργό Στ. Κοντονή οι αθλητικές υποδομές στο Μαρούσι
Αθλητισμός

Επί τάπητος με τον υφυπουργό Στ. Κοντονή οι αθλητικές υποδομές στο Μαρούσι

Τις προτεραιότητες σε θέματα αθλητικών υποδομών στον Δήμο Αμαρουσίου έθεσε ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης κατά την επίσκεψή του στον υφυπουργό Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων Σταύρο Κοντονή, στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015.

Στη συζήτηση,που διεξήχθη σε  εποικοδομητικό κλίμα, ο δήμαρχος Αμαρουσίου ανέπτυξε ένα από τα φλέγοντα θέματα που αφορά στην κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου, καθώς όπως τόνισε «εδώ και χρόνια η πόλη στερείται  γηπέδου που να μπορούν να αθλούνται οι νέοι μας». Ο κ. Πατούλης ζήτησε να προχωρήσει η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στον Δήμο Αμαρουσίου, αίτημα στο οποίο ο υφυπουργός εκφράστηκε θετικά και πρότεινε τη συνεργασία των τεχνικών κλιμακίων των δύο φορέων, προκειμένου να εξετασθεί το θέμα και να προχωρήσει η κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου που αποτελεί χρόνιο αίτημα των κατοίκων.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Αμαρουσίου προσκόμισε και παρέδωσε τις μελέτες που έχουν ετοιμάσει οι τεχνικές υπηρεσίες  για την αποκατάσταση, συντήρηση και αναβάθμιση των υπαρχόντων υπαίθριων γηπέδων μπάσκετ, βόλεϊ, και 5χ5 ποδοσφαίρου, σε όλες τις πολεοδομικές ενότητες της πόλης, με τις αντίστοιχες προτεραιότητες, ζητώντας τη συνδρομή της Γεν. Γραμματείας Αθλητισμού στη χρηματοδότηση των έργων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Πατούλης έθεσε ένα ακόμη χρόνιο αίτημα του Δήμου Αμαρουσίου, να ανοίξουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ στους πολίτες και να αναβαθμιστεί το πράσινο και οι κοινόχρηστοι χώροι. Η ανταπόκριση του υφυπουργού ήταν θετική, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Δήμου, ενώ ο υφυπουργός ζήτησε τη συνδρομή του Δήμου Αμαρουσίου προκειμένου το ΟΑΚΑ να γίνει ένας αθλητικός χώρος επισκέψιμος για όλους τους πολίτες.

Παράλληλα, ετέθη και το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με τον κίνδυνο απώλειας της χρηματοδότησης από τη Γεν. Γραμματεία Αθλητισμού προς την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου για το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους 2013- 2014».  Ο κ. Κοντονής  δεσμεύτηκε ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες διευθέτησης του θέματος.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε:

«Είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή, στον οποίο θέσαμε μία σειρά από καίρια ζητήματα που απασχολούν την πόλη μας στον τομέα των αθλητικών υποδομών. Για εμάς στο Ολυμπιακό Μαρούσι ο αθλητισμός βρίσκεται στις υψηλές προτεραιότητές μας, καθώς δίνει δημιουργική διέξοδο στη νέα γενιά, βοηθά στη διατήρηση της καλής σωματικής και ψυχικής υγείας για όλους τους πολίτες, ενώ υπάρχει ανάγκη για αναβαθμισμένες υποδομές και για τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης που φέρνουν σημαντικές διακρίσεις στα αθλητικά δρώμενα.

Η πόλη μας στερείται ενός γηπέδου ποδοσφαίρου που θα μπορούν να αθλούνται τα παιδιά μας, ενώ είναι ανάγκη να αναβαθμιστούν και οι λοιπές αθλητικές  μας υποδομές. Στα αίτηματά μας προς τον κ. υφυπουργό βρήκαμε θετική ανταπόκριση και στο επόμενο διάστημα ευελπιστώ ότι η Γεν. Γραμματεία Αθλητισμού θα είναι αρωγός στην προσπάθειά μας, ώστε να προχωρήσουν τα έργα που έχει ανάγκη η πόλη μας».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο γεν. γραμματέας  Αθλητισμού Ι. Συνοδινός, διευθυντικά στελέχη της Γεν. Γραμματείας Αθλητισμού, στενοί συνεργάτες του υφυπουργού και εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου ο αρχιτέκτων – μηχανικός, προϊστάμενος του Τμήματος Συντήρησης της Δ/σης Τεχνικών Έργων Κυριάκος Γαϊτανίδης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet