Κοινή διαχείριση απορριμμάτων διερευνούν Γ. Πατούλης & Τ. Μαυρίδης
Ποιότητα Ζωής

Κοινή διαχείριση απορριμμάτων διερευνούν Γ. Πατούλης & Τ. Μαυρίδης

Τη δυνατότητα ανάπτυξης διαδημοτικής συνεργασίας στη διαχείριση των απορριμμάτων (ανακύκλωσης, κομποστοποίησης, πράσινα υπολείμματα) εξέτασε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με τον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσο Μαυρίδη, στο πλαίσιο ευρύτερων διαδημοτικών συνεργασιών για το θέμα αυτό.

Κατά τη συνάντησή τους, στο δημαρχείο Αμαρουσίου, συζητήθηκαν οι παράμετροι μίας τέτοιας διαδημοτικής συνεργασίας, καθώς και τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εάν αναλάβουν οι ίδιοι τη διαχείριση των απορριμμάτων ανακύκλωσης, κομποστοποίησης και πράσινα υπολείμματα.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου, τα περιβαλλοντικά οφέλη, καθώς «δεν θα καταλήγουν πλέον όλα τα απορρίμματα στη χωματερή, προκαλώντας μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση για την οποία η Ελλάδα πληρώνει υπέρογκα πρόστιμα στην Ε.Ε.». Επίσης στα οφέλη συμπεριλαμβάνονται η μείωση του κόστους και η εξοικονόμηση πόρων για τους Δήμους, καθώς η διαχείριση θα γίνεται στην πηγή και έτσι θα αποφευχθεί το μεγάλο κόστος μεταφοράς και συντήρησης των οχημάτων, ενώ είναι πιθανόν να προκύψουν και έσοδα για τους Δήμους.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης εξέφρασε την άποψη ότι «πρέπει να δούμε τις βέλτιστες πρακτικές που ισχύουν στην Ε.Ε. και στους Δήμους, καθώς  και πού θα χωροθετήσουμε, και βέβαια εάν μπορεί μέσα από πόρους της Ε.Ε. να δοθεί η δυνατότητα απορρόφησης κονδυλίων για την κατασκευή εγκαταστάσεων στα πράσινα σημεία της πόλης ΚΔΑΥ και στα σημεία κομποστοποίησης. Σημαντική είναι επίσης  και η περαιτέρω ευαισθητοποίηση των πολιτών στην ανακύκλωση».

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν το θέμα να τεθεί προς συζήτηση στα Δημοτικά Συμβούλια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet