«Ευχαριστώ» Μαρίνας Πατούλη για το οικόπεδο Πέρρου
Ποιότητα Ζωής

«Ευχαριστώ» Μαρίνας Πατούλη για το οικόπεδο Πέρρου

Ευχαριστήρια επιστολή για τη συντονισμένη προσπάθεια και τη λήψη αποφάσεων σχετικά με το οικόπεδο «Πέρρου» απευθύνει προς τους δημοτικούς συμβούλους και τους πολίτες του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης η πρόεδρος του ΠΕΑΠ, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

Ακολουθεί η επιστολή της κ. Πατούλη:

Με αφορμή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη συνεδρίαση της 9ης Ιουνίου για το κτήμα Πέρρου θα ήθελα με ανοιχτή μου επιστολή να δηλώσω τα εξής:

Πρόκειται για ένα φλέγον ζήτημα, για μια διαχρονική κατάσταση που βάλτωνε έως και σήμερα στα συρτάρια της εκάστοτε διοίκησης. Ένα ζήτημα ουσίας με κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό αντίκτυπο που επιτέλους μετά από συντονισμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής, της Συντονιστικής Επιτροπής περιοίκων αλλά και εκλεκτών δημοτικών συμβούλων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης παίρνει τελικά τον δρόμο του.

Με την παρούσα επιστολή δηλώνω απερίφραστα τις ευχαριστίες μου στον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης Αναστάσιο Μαυρίδη για τη θέληση, την αμέριστη στήριξη και το ειλικρινές ενδιαφέρον που έδειξε από την πρώτη στιγμή στα δίκαια αιτήματα των περιοίκων, αναγνωρίζοντας πλήρως την εις βάρος μας διαχρονική και κατάφορη αδικία που έχουμε υποστεί με κάθε τρόπο. Με την ιδιότητα του δημάρχου αλλά και με τη στάση του υπεύθυνου πολίτη ο κ. Μαυρίδης συνέβαλε τα μέγιστα στη λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που δίνει ελπίδα στον αγώνα όλων μας, όσων κατοικούμε πέριξ του κτήματος Πέρρου, αναδεικνύοντας την ανθρώπινη, κοινωνική αλλά και γνήσια ρεαλιστική πλευρά του πολιτικού του ήθους. Συγκεκριμένα στο Συμβούλιο της 9ης Ιουνίου με ευκρίνεια και καθαρότητα προς όφελος των περιοίκων αποφασίστηκαν κατά πλειοψηφία τα εξής:

  • Προτίθεται το Δ.Σ να μην προβεί σε λήψη αναγκαστικών μέτρων προς τους οφειλέτες του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, των κατοίκων (περιοίκων του Ο.Τ. 25Α) λόγω απαλλοτρίωσης του οικοπέδου που περικλείεται από τις οδούς Κουντουριώτου – Αγίου Παντελεήμονα – Δαγκλή μέχρι της εκδίκασης της προσφυγής που έχει κατατεθεί από τους κατοίκους στα διοικητικά δικαστήρια.
  • Αναγνωρίζει το Δ.Σ. ότι με την προσθήκη υπογείου γκαράζ στο συγκεκριμένο οικόπεδο προβαίνει σε ουσιώδη αλλαγή και τροποποίηση της κύριας και μοναδικής χρήσης του οικοπέδου, που σύμφωνα με το ΦΕΚ απαλλοτρίωσης ήταν η πλατεία.
  • Να υποβάλλει αίτημα το Δ.Σ. προς την υπερκείμενη κρατική διοίκηση για την έκδοση ειδικού (ad hoc) Προεδρικού Διατάγματος για το συγκεκριμένο οικοπεδικό χώρο, το οποίο να απαλλάσσει τους περιοίκους από την υποχρέωση αποζημίωσης, λόγω της αλλαγής της πολεοδομικής χρήσης με την προσθήκη σε αυτόν της εμπορικής οχλούσας και επιβαρυντικής χρήσης του υπόγειου γκαράζ.
  • Εφοδιασμό με όλα τα ανωτέρω σχετικά έγγραφα των δικηγόρων των περιοίκων και ιδιαιτέρως με επικυρωμένο αντίγραφο της προμελέτης του υπογείου γκαράζ που εκπονήθηκε και παραλήφθηκε από τον Δήμο, έτσι ώστε να καταδεικνύεται πέραν πάσης αμφισβήτησης, ότι ο Δήμος μας έχει ήδη επί προχωρημένου σταδίου την αλλαγή των χρήσεων και των σκοπών της αρχικής απαλλοτρίωσης.

Παράλληλα, κατά πλειοψηφία το Δ.Σ πέρασε και το κάτωθι Ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο, λόγω και της παρούσας οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, προτείνει:

  1. Τη διαγραφή των ήδη βεβαιωμένων μέχρι σήμερα οφειλών σε παρόδιους ιδιοκτήτες ακινήτων κατά πλήρες κεφάλαιο και προσαυξήσεις, που προβλέπονται από τις διατάξεις του Ν.5269/31 και όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν σήμερα, που προβλέπουν την καταβολή αποζημίωσης, λόγω απαλλοτρίωσης, σε παρόδιους υπόχρεους ιδιοκτήτες, οι οποίοι επωφελούνται από την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου, με αποτέλεσμα να υποχρεούνται στην καταβολή στον οικείο Δήμο ποσού το οποίο ο Δήμος κατέβαλε για λογαριασμό τους, σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις. Αφού σήμερα σύμφωνα με το ιστορικό αλλάζει η χρήση του εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου Πόλης, της Δημοτικής Κοινότητας Πεύκης στο Ο.Τ. 25Α, με τη μετατροπή τμήματος αυτού σε χώρο πλατείας με υπόγειο γκαράζ, ως κοινωφελές έργο γενικότερα.
  2. Την κατάργηση, με αναδρομική ισχύ, των διατάξεων του Ν.5269/31 σε ότι ρυθμίζει σε οφειλές παρόδιων ιδιοκτητών όπως ισχύουν σήμερα.
  3. Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στους αρμόδιους υπουργούς καθώς επίσης και στην ΠΕΔΑ και την ΚΕΔΕ».

Επίσης, ευχαριστώ τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας που στήριξαν με τη θετική τους ψήφο τον αγώνα των περιοίκων του οικοπέδου και απέδειξαν έμπρακτα ότι είναι αρωγοί στα δίκαια αιτήματά μας.

Στο πλαίσιο αυτό, οφείλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά που με τον προσωπικό του αγώνα μέχρι σήμερα, τη δική του συμβολή, την ειλικρινή πρόθεση για δίκαιη λύση, συμμετείχε και συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια για οριστική και εφικτή επίλυση του ζητήματος, νομικά και επιστημονικά κατοχυρωμένη, κοινωνικά ωφέλιμη και ηθικά αναγκαία.

Με εκτίμηση,

Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη

Δημοτική σύμβουλος, πρόεδρος ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet