Video

«Η καθημερινότητά μας δεν έχει χρώμα» – VIDEO

Συνέντευξη του υποψηφίου δημάρχου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Λυκόβρυσης-Πεύκης Γιάννη Θεοδωρακόπουλου στο enypografa.gr.

Ποια είναι τα πέντε βασικότερα προβλήματα της πόλης στα οποία ο συνδυασμός σας θα δώσει προτεραιότητα εάν ασκήσει διοίκηση την επόμενη πενταετία;

Θα δώσουμε βάρος στην καθημερινότητα, με την καθαριότητα να… ξανάρχεται στην πόλη μας, θα δουλέψουμε για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών και της αλληλεγγύης, θα ασχοληθούμε με την ενίσχυση της τοπικής αγοράς και την ανάδειξη των ελεύθερων επαγγελματιών της πόλης μας και θα στρέψουμε το ενδιαφέρον μας στην φροντίδα στην Παιδεία και τη Νέα Γενιά -το μέλλον του τόπου μας. Επίσης, θα επενδύσουμε στη δημιουργία ενός ψηφιακού Δήμου, φιλικού και αποτελεσματικού για τον πολίτη, καθώς και στην άντληση κεφαλαίων από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την κοινωνική λειτουργία του Δήμου ποιες αλλαγές σκοπεύετε να προωθήσετε;

Όπως ίσως γνωρίζετε, διοργανώσαμε πρόσφατα ακόμα κι ειδική ημερίδα για τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου μας, με εισηγητή τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Συκεών-Νεάπολης Θεσσαλονίκης, του πρώτου δηλαδή σε Κοινωνικές Δομές Δήμου της χώρας. Αυτό τα λέει όλα. Ήδη έχουμε ανακοινώσει και συγκεκριμένες αποφάσεις που θα καλύψουν τα μεγάλα κενά που έχει η σημερινή πολιτική. Σε λίγες ημέρες θα δώσουμε στη δημοσιότητα όλες μας τις δράσεις και πρωτοβουλίες. Για παράδειγμα, θα προχωρήσουμε άμεσα στην κατασκευή βρεφικού σταθμού για παιδάκια από έξι μηνών έως 2,5 ετών, στην αναβάθμιση των ΚΑΠΗ και των παιδικών σταθμών και σε πολλές άλλες κοινωνικές δράσεις.

Από ποιες πηγές σκοπεύετε να αντλήσετε χρηματοδότηση για την υλοποίηση των παρεμβάσεών σας προκειμένου να επιλύσετε τα παραπάνω προβλήματα;

Η κύρια πηγή θα είναι οι κοινοτικοί πόροι. Ήδη μια ομάδα εξειδικευμένων συμβούλων επεξεργάζεται σχέδια, ανάγκες και δυνατότητες ώστε να μην χαθεί ούτε μια πολύτιμη μέρα από τις σημαντικές ελλείψεις και ανάγκες της πόλης μας.

Ποιο είναι το στοιχείο που πιστεύετε ότι διαφοροποιεί τον δικό σας συνδυασμό από τους υπόλοιπους που επίσης διεκδικούν την ψήφο των δημοτών;

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Πεύκης-Λυκόβρυσης είναι η μόνη ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική κίνηση, βγαλμένη μέσα από την ίδια την κοινωνία πολιτών, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και χωρίς κοινωνικές παρωπίδες. Ο επικεφαλής της δεν προέρχεται από «κομματικό σωλήνα». Ενώνουμε τις πιο δημιουργικές και υγιείς δυνάμεις της Πεύκης και της Λυκόβρυσης, γιατί οι σημερινές πρωτόγνωρες συνθήκες θέλουν σύμπνοια, συμπόρευση, συμμετοχή,

Η καθημερινότητα μας δεν είναι μπλε, πράσινη, κόκκινη ή πορτοκαλί. Γιατί τα προβλήματα θέλουν λύσεις και όχι κομματικά τσιτάτα και τέλος, γιατί ενωμένοι, με ήθος, με διαφάνεια και δουλειά, μπορούμε να αλλάξουμε την πόλη μας.

Ποιο θεωρείτε ως το μεγαλύτερο διακύβευμα για την πόλη σας σε αυτές τις εκλογές;

Στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου δεν θα αποφασίσουμε για την τύχη της χώρας. Θα αποφασίσουμε για το μέλλον του τόπου μας, για τη γειτονιά μας. Για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα καθημερινά προβλήματα και θα βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας. θα αποφασίσουμε για το ποιοι την επόμενη ημέρα θα νοιαστούν για την καθαριότητα της πόλης, για τις ελλείψεις στα σχολεία και τις παιδικές χαρές, για τα ΚΑΠΗ, για τους παιδικούς σταθμούς, για τη δημοτική συγκοινωνία, για τους αθλητικούς χώρους, για τις πολιτιστικές δημιουργίες. Θα αποφασίσουμε για το ποιοι την επόμενη ημέρα θα νοιαστούν για τους συμπολίτες που βιώνουν δραματικά την κρίση, για τους άνεργους, τις επιχειρήσεις που κλείνουν, για τους επαγγελματίες που σβήνουν.

Εν τέλει, θα ψηφίσουμε αυτούς που έχουν αποδείξει ότι είναι δίπλα στον πολίτη, αυτούς που μπορούν να φτιάξουν έναν Δήμο ανθρώπινο και σύγχρονο.

Μια Πόλη που θα σέβεται τους κατοίκους της.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet