Δ. Κατραμάδος: Άμεση αποκατάσταση ζημιών σε πεύκα στην περιοχή Πέρρου
Ποιότητα Ζωής

Δ. Κατραμάδος: Άμεση αποκατάσταση ζημιών σε πεύκα στην περιοχή Πέρρου

Θα αποκατασταθεί άμεσα η περιβαλλοντική ζημιά που προκλήθηκε, από εργολάβο του ΔΕΔΔΗΕ, σε πεύκα της περιοχής του οικοπέδου Πέρρου δηλώνει ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Παιδείας Λυκόβρυσης – Πεύκης Δημήτρης Κατραμάδος.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Άμεση αποκατάσταση της «θλιβερής εικόνας» που αντικρίσαμε στην ευαίσθητη περιοχή στο κτήμα Πέρρου
Τα πεύκα της πόλης είναι υπόθεση όλων

Δεχθήκαμε πολλά ερωτήματα για τα πεύκα στην πλατεία Πέρρου, επί της οδού Δαγκλή, στα οποία δημιουργήθηκαν προβλήματα από εκσκαφή που πραγματοποιήθηκε από εργολάβο του ΔΕΔΔΗΕ.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας και να δηλώσουμε ρητά και κατηγορηματικά, ότι το τμήμα Πρασίνου αλλά και το γραφείο αντιδημάρχου Πρασίνου και Παιδείας, δεν ενημερώθηκαν από τον εργολάβο ή τον ΔΕΔΔΗΕ  για την πραγματοποίηση των συγκεκριμένων εργασιών. Καθώς επίσης δεν μας διαβιβάστηκε η άδεια εκσκαφής που εκδόθηκε από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, ώστε να παρίσταται ο προϊστάμενος του τμήματος Πρασίνου.

Το τμήμα Πρασίνου θα τοποθετηθεί για το μέγεθος της βλάβης που έχουν υποστεί τα πεύκα, ενώ παράλληλα  αναμένουμε την εισήγηση του Δασαρχείου.  Σε κάθε περίπτωση θα ζητήσουμε από τον εργολάβο και τον ΔΕΔΔΗΕ, να αποκαταστήσει την περιβαλλοντική ζημιά.

Το τμήμα Πρασίνου και το γραφείο αντιδημάρχου Πρασίνου και Παιδείας με την συνδρομή ειδικού θα προτείνουν συγκεκριμένες ενέργειες για να σωθούν τα πεύκα μας.

Τους πρώτους 10 μήνες θητείας της νέας δημοτικής αρχής, με ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα του περιβάλλοντος, όχι μόνο σώσαμε δέντρα, αλλά φυτέψαμε και ένα μεγάλο αριθμό νέων. Η προσπάθεια αυτή δεν μπορεί να ακυρώνεται από κανένα έργο τρίτου εντός των ορίων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. 

Τέλος δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε κάθε νομίμου δικαιώματος, ώστε να προστατέψουμε το περιβάλλον και να διασφαλίσουμε την ποιότητα ζωής των δημοτών μας. 

Το γραφείο αντιδημάρχου Πρασίνου και Παιδείας Δημήτρη Κατραμάδου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet