Σωματείο Εργαζομένων: Κινητοποίηση την Παρασκευή 19/6
Κοινωνία

Σωματείο Εργαζομένων: Κινητοποίηση την Παρασκευή 19/6

Σε κινητοποίηση καλεί τους εργαζόμενους στον Δήμο Αμαρουσίου το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015, στις 11:00 π.μ., στο δημαρχείο της πόλης, προκειμένου να αντιταχθούν στην ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας Καθαριότητας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου:

Συνεχίζει τον αντεργατικό κατήφορο η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου. Μετά την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση στο Νομικό Πρόσωπο, την Παρασκευή 19-6-2015 καλείτε η Οικονομική Επιτροπή να παραχωρήσει στους μεγαλοεργολάβους, τη φύλαξη του Ιστορικού Κέντρου αλλά και τον οδοκαθαρισμό στις περιοχές εκτός κέντρου.

Η συγκεκριμένη απόφαση δεν μας προκαλεί εντύπωση. Η διοίκηση του Δήμου όλα αυτά τα χρόνια έκανε τα πάντα ώστε να υποβαθμίσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία και από υλικοτεχνική υποδομή αλλά και από προσωπικό.

Ο κατά τα άλλα «σύμμαχος» των εργαζομένων, δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ δίνει γραμμή και κατεύθυνση και στους υπολοίπους δημάρχους. Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει ένα έγγραφο που να απαιτεί ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ με ΠΛΗΡΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ και ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ούτε βέβαια είναι τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα έχουμε μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων σε μια σειρά Δήμους, υλοποιώντας συγκεκριμένες πολιτικές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της νέας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που υποτίθεται θα καταργούσαν τους «μνημονιακούς» νόμους με ένα νόμο.  

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου να πάρει πίσω την απόφαση της και αντί να κομματιάζει και να ξεπουλά υπηρεσίες να απαιτήσει από την κυβέρνηση την απελευθέρωση των προσλήψεων για το σύνολο των υπηρεσιών.

Καλούμε το σύνολο των φορέων του Δήμου Αμαρουσίου να μην επιτρέψουν να ιδιωτικοποιηθεί καμία υπηρεσία αφού το μάρμαρο θα καλεστούν για ακόμα μια φορά να το πληρώσουν οι δημότες.

Συνάδελφοι/σσες παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, οργανωμένα μέσα από το Σωματείο δίνουμε δυναμικό παρών στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής την Παρασκευή 19-6-2015 απαιτώντας από τη διοίκηση του Δήμου να αποσύρει τα συγκεκριμένα θέματα.

Απαιτούμε:

  • Να παρθούν πίσω όλες οι ιδιωτικοποιήσεις. Οι υπηρεσίες του Δήμου δεν πουλιούνται.
  • Να μονιμοποιηθεί όλο το προσωπικό με ελαστικές σχέσεις εργασίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να απαιτήσει η διοίκηση του Δήμου την πρόσληψη Μόνιμου Προσωπικού για το σύνολο των υπηρεσιών.

Όλοι στο δημαρχείο την Παρασκευή 19-6-2015 στις 11:00 ώστε να μην επιτρέψουμε το ξεπούλημα της καθαριότητας.    

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet