Σύλληψη για απάτες στην Πεύκη
Κοινωνία

Σύλληψη για απάτες στην Πεύκη

Μία 53χρονη Ελληνίδα συνελήφθη στην Πεύκη για συμμετοχή σε σπείρα η οποία εξαπατούσε πολίτες. Τα μέλη της σπείρας προσέγγιζαν άτομα και με την υπόσχεση ότι θα μεσολαβούσαν για την αγορά πολυτελών αυτοκινήτων από κατασχέσεις σε πολύ χαμηλές τιμές ή για χρηματοδότηση και έκδοση άδειας λειτουργίας καταστήματος τους άρπαζαν χρήματα. Με αυτό τον τρόπο εξαπάτησαν 23 άτομα και άρπαξαν συνολικά 195.760 ευρώ.

Από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Πεύκης προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας προσέγγιζαν άτομα με οικονομική άνεση, τα οποία γνώριζαν σε ξενοδοχεία, τουριστικά θέρετρα, κέντρα διασκέδασης και άλλους χώρους και στα οποία παρίσταναν ότι είναι συγγενείς σημαινόντων προσώπων. Λέγοντάς τους ότι μπορούν να μεσολαβήσουν για την αγορά πολυτελών αυτοκινήτων από κατασχέσεις, σε πολύ χαμηλές τιμές ή για χρηματοδότηση και έκδοση άδειας λειτουργίας καταστήματος τους έπειθαν να καταβάλουν τα χρήματα με εντολή πληρωμής σε τράπεζες, τα οποία στη συνέχεια έπαιρναν οι ίδιοι.

Tα υπόλοιπα μέλη της σπείρας που αναζητούνται είναι ηλικίας 27, 48, 55 και 78 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση και παράβαση του νόμου για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σε βάρος της 53χρονης συλληφθείσας, η οποία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, εκκρεμούσαν ένα ένταλμα σύλληψης για παρόμοια αδικήματα και δύο καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης έξι ετών και οκτώ μηνών για απάτες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet