“Χόρεψαν” στον… ρυθμό της φιέστας
Πολιτισμός

“Χόρεψαν” στον… ρυθμό της φιέστας

Το εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα της έγκρισης πίστωσης 1.152 ευρώ για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού (29 Απριλίου), στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής, κατάφερε να δημιουργήσει νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ διοίκησης και μειοψηφίας κατά τη συνεδρίαση της 17ης Μαρτίου 2014.

Η αρχή έγινε με μία αποστροφή της αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας & Παιδείας Γερασιμίας Μουχτούρη (μετά την παρατήρηση-διαμαρτυρία του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ Βασίλη Γιαννακόπουλου ότι δεν ενημερώνονται έγκαιρα οι παρατάξεις για τέτοιου είδους εκδηλώσεις) ότι “επαΐοντες για την εκδήλωση αυτή δεν είναι οι παρατάξεις, αλλά οι σχολές χορού”, συμπληρώνοντας το σχόλιό της με τη φράση ότι “κάποιες παρατάξεις αποδείχθηκαν στο παρελθόν αφερέγγυες σε κάποιες τηλεφωνικές επαφές που είχε με εκπροσώπους τους”. 

Το σχόλιο πυροδότησε τα μέλη της μειοψηφίας, με τον κ. Βασίλη Γιαννακόπουλο να κάνει λόγο για “πολύ αλαζονεία από πλευράς της αντιδημάρχου”, τον κ. Κωνσταντίνο Κουβόπουλο, εμφανώς εξαγριωμένο, να ζητεί από την αντιδήμαρχο να κατονομάσει ποιους θεωρεί αφερέγγυους, “ρίχνοντας σκιά σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους”, προσθέτοντας ότι θα καταψηφίσει το θέμα “μόνο και μόνο για το ύφους της αντιδημάρχου” και τον επικεφαλής της παράταξης ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ της Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλο να τονίζει ότι η κ. Γ. Μουχτούρη προσβάλλει του συναδέλφους της με αυτά που λέει και να την καλεί να δηλώσει ποιους αφορά το σχόλιό της. Επίσης, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Μουστόγιαννης μίλησε για προεκλογική εκδήλωση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “εάν είχε φέρει άλλος δήμαρχος στο Συμβούλιο ανάλογη φιέστα ο κ. Ζορμπάς θα τον είχε… πυρπολήσει”.

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους, επισημαίνοντας ότι το σχόλιό της αφορούσε συναδέλφους οι οποίοι επικοινωνούσαν μαζί τους και της ζητούσαν είτε ν΄ αποσύρει ένα θέμα, είτε να το προτάξει πρώτο και στη συνέχεια αποχωρούσαν πριν από την ψήφισή του. Πρόσθεσε, επίσης, ότι δεν είναι σωστό να “στέκονται κάποιοι με το δίκαννο στο χέρι” και να πιάνονται από μία έκφραση για να ανεβάζουν την ένταση.

Επί της ουσίας του θέματος τοποθετήθηκαν ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Φώτης Αλεξόπουλος (ανέφερε ότι από τη στιγμή που οι παγκόσμιες ημέρες είναι γνωστές, θα έπρεπε η διοίκηση να κάνει καλύτερο προγραμματισμό των εκδηλώσεων και να μη φέρνει τα σχετικά θέματα εκτός ημερησίας και με τον χαρακτήρα κατεπείγοντος) και ο επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Αγίας Παρασκευής Ανδρέας Γκιζιώτης (εστίασε κι αυτός στον όχι καλό προγραμματισμό, προχωρώντας και σε μία παραίνεση προς τη δημοτική αρχή να επενδύσει στις πολιτιστικές υποδομές της πόλης και στον ποιοτικό πολιτισμό).

Τέλος, ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, απαντώντας σε όσους χαρακτήρισαν την προαναφερόμενη εκδήλωση ως προεκλογικού χαρακτήρα, δήλωσε ότι “δεν περιμένουμε να βγούμε στις εκλογές από τις φιέστες, αλλά θα βγούμε με βάση το έργο που κάνουμε για την πόλη”.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet