Σωτήρης Ησαΐας: “Ανοχύρωτος” στην κρίση ο Δήμος Αγίας Παρασκευής
Πολιτική

Σωτήρης Ησαΐας: “Ανοχύρωτος” στην κρίση ο Δήμος Αγίας Παρασκευής

“Απροετοίμαστος” κι “ανοχύρωτος” απέναντι στην εξελισσόμενη οικονομική κρίση βρίσκεται ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, με ευθύνη της δημοτικής αρχή του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου, υποστηρίζει, σε ανακοίνωσή του, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης Σωτήρης Ησαΐας.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

Στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίας Παρασκευής στις 24/06/2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00μμ, ζήτησα από τον δήμαρχο να μεταφέρει το 9ο θέμα, «Λήψη απόφασης για το άνοιγμα λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος (Ν. 4323/2015 ) μετά την 30ή Ιουνίου, λόγω των απρόοπτων εξελίξεων στην ελληνική οικονομία μέχρι και τη στιγμή εκείνη, όπου ο υπουργός κ. Βούτσης, με Πράξη  Νομοθετικού Περιεχομένου, ζητά να συμμορφωθούν οι Δήμοι και να στείλουν τα ταμειακά τους αποθέματα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο δήμαρχος δέν δέχθηκε τη χρονική μεταφορά του συγκεριμένου θέματος, με αποτέλεσμα να έχει την εντολή της συμπολίτευσης, του δικού του δημοτικού συνδυασμού, να μεταφέρει τα χρήματα των δημοτών ανερυθρίαστα, ως εντολή κομματικής υπακοής, στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ που τον στήριξε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές του 2014.

Σας θυμίζω παλαιότερη δήλωση του υπουργού Οικονομικών του κ. Βαρουφάκη, ότι τα χρήματα των Δήμων θα τα μετέτρεπε σε repos.

Δυστυχώς, η σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, με την ξαφνική ταυτόχρονη διενέργεια του δημοψηφίσματος, το προσωρινό κλείσιμο των Τραπεζών και την επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών, βρίσκει τον Δήμο της Αγίας Παρασκευής απροετοίμαστο και ανοχύρωτο στην προληπτική οργάνωση αντιμετώπισης οικονομικών κρίσεων.

Ως δημοτικός σύμβουλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τους τελευταίους πέντε μήνες, το κυρίαρχο πρωταρχικό μου μέλημα ήταν να προειδοποιώ συνεχώς τη δημοτική Αρχή, σε όλες τις συνεδρίασεις του Δημοτικού Συμβουλίου, για την επικινδυνότητα των δυσμενών αποτελεσμάτων της ελληνικής οικονομίας και το πιθανό αντίκτυπο στην οικονομική διαχείριση του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις και αναφορές μου.

Πέραν των ιδεολογο-πολιτικών διαφορών και της πολιτικής αντιπαράθεσης μας στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλώνω για μία ακόμη φορά σε όλη τη δημοτική αρχή την πολιτική και τεχνοκρατική συμβουλευτική αρωγή μου προς όφελος του Δήμου και όλων των κατοίκων της πόλης μας.

Τούτες τις δύσκολες ώρες που βιώνει ο τόπος μας θα πρέπει να υπερτερήσει η Εθνική Ενότητα, η Ενότητα όλων των Ελλήνων με Εθνική Ομοψυχία.

Τασσόμαστε με το μέτωπο της Δημοκρατίας και της Ευρώπης.

Είμαστε υπέρ της Ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet