Πολύ ενδιαφέρουσα η εκδήλωση για τους ήρωες των ANZAC
Κοινωνία

Πολύ ενδιαφέρουσα η εκδήλωση για τους ήρωες των ANZAC

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα «100 χρόνια από την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου – Οι σιωπηλοί ήρωες των ANZAC» διοργάνωσαν ο Δήμος Αγίας Παρασκευής και το Περιφερειακό Τμήμα Χορού του Λυκείου Ελληνίδων της Αγίας Παρασκευής το Σάββατο 27 Ιουνίου στο αμφιθέατρο του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».

Το «Ποτέ πια πόλεμος» και η αλληλεγγύη μεταξύ των λαών ήταν διάχυτα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, στην ατμόσφαιρα της εκδήλωσης, που άνοιξε με τους χαιρετισμούς του δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλου και της  γενικής γραμματέως του Λυκείου Ελληνίδων Ιουλίας Αρεταίου.

Για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τα εκατομμύρια νεκρούς και τραυματίες που προκάλεσε, για τον ρόλο της γυναίκας σε αυτόν, για τους Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν στα πεδία των μαχών της Καλλίπολης, τις ηρωίδες νοσοκόμες που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους περιθάλποντάς τους και για τη συγκλονιστική συμπαράσταση των κατοίκων της Λήμνου, όπου είχε εγκατασταθεί το Νοσοκομείο των ANZAC (Australian and New Zealand Army Corps), μίλησαν ο πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα, John Griffin, ο ιστορικός διδάκτωρ Πανεπιστημίου Λονδίνου, Νίκος Νικολούδης, ο καθηγητής – συγγραφέας, Θεόδωρος Μπελίτσος και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λημνίων, Αντώνης Καραγιάννης.

Μεταξύ των ομιλιών και στο κλείσιμο παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τα Λύκεια Ελληνίδων Σίδνεϋ και Αθηνών.

Στην εκδήλωση που συντόνισε και παρουσίασε η φιλόλογος Μ. Μουχτούρη παραβρέθηκαν επίσης ο πρόξενος της Νέας Ζηλανδίας στην Αθήνα Κωνσταντίνος Κοτσιλίνης, ο πρόεδρος του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» Ν. Κανελλόπουλος, ο πρ. δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Β. Ζορμπάς, ο αρχιμανδρίτης Διον. Κατερίνας, ο αντιδήμαρχος Σπ. Παπαγεωργίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δ. Κονταξής και Ευπρ. Καψοκεφάλου, πρόεδροι συλλόγων κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet