Εκατοντάδες Μαρουσιώτες στη γιορτή του Κλήδονα
Πολιτισμός

Εκατοντάδες Μαρουσιώτες στη γιορτή του Κλήδονα

Εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν στο κρητικό γλέντι που διοργάνωσε η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς» για τη γιορτή του Κλήδονα με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015.

Μεταφέροντας χαιρετισμό του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη στα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, η αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Ρένα Χαλιώτη σημείωσε ότι «ο Δήμος Αμαρουσίου και προσωπικά ο δήμαρχος κ. Πατούλης αγκαλιάζουν τις πολιτιστικές δράσεις των Συλλόγων που προάγουν τον πολιτισμό και διατηρούν τις  παραδόσεις και τα έθιμα μας», ενώ εξέφρασε τα συγχαρητήριά της προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου για την πρωτοβουλία του να αναβιώσει τη γιορτή του Κλήδονα και να τη μεταλαμπαδεύσει και στις επόμενες γενιές.

Στο κρητικό γλέντι ο Αχιλλέας Δραμουντάνης και το συγκρότημα του ερμήνευσαν κρητικά τραγούδια, ενώ με κρητικούς χορούς διάνθισαν την εκδήλωση τα χορευτικά τμήματα της Ένωσης. Οι συμμετέχοντες στο γλέντι απόλαυσαν πλούσια κρητικά εδέσματα και κρητική τσικουδιά.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Καρλαύτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Βλάχου-Σταματάκη, Ελένη Λέκκα-Καλανταζάκη, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Πέτρος Κόνιαρης, Νικόλαος Πέππας, Κατερίνα Φραγκάκη και εκ μέρους της μείζονος μειοψηφίας ο Ελευθέριος Μαγιάκης, ο Δημήτρης Κουτσουβέλης και η Κατερίνα Ψάλτη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet