Αντίσταση με τους Πολίτες: Γιατί την Κυριακή θα πρέπει να ψηφίσεις ΟΧΙ
Πολιτική

Αντίσταση με τους Πολίτες: Γιατί την Κυριακή θα πρέπει να ψηφίσεις ΟΧΙ

Η δημοτική παράταξη του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου, Αντίσταση με τους Πολίτες, καλεί τους πολίτες να πάνε στις κάλπες την Κυριακή 5 Ιουλίου και να ψηφίσουν “όχι” στη συμφωνία που προτείνουν οι δανειστές.

Στη ανακοίνωσή της, η παράταξη αναφέρει:

Δεν είναι πολλές οι φορές που ένα ερώτημα μπορεί να συμπυκνώνει  όλα όσα ένας λαός έχει ζήσει και υποστεί. Όλα όσα έχει υπερασπιστεί και παλέψει. Στη σύντομη ιστορία του νεοελληνικού κράτους τέτοιες στιγμές είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός  χεριού. Οι απαντήσεις όμως που δόθηκαν σε αυτές καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα που ζήσαμε μέχρι τα τώρα.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει και σήμερα, στα τέλη του Ιουνίου του 2015. Ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχτεί μία πρόταση που συσσωρεύει στην πλάτη σου νέα βάρη, ανισότητα, καταστροφή της οικονομίας.

Δεν υπάρχει τίποτα πλέον που να μην καταλαβαίνεις.

Σου προτείνουν ως λύση τη φτώχεια, τη λιτότητα και την υποταγή. Η μοίρα σου είναι να είσαι άβουλος και μοιραίος και αυτό βαφτίζεται «μεταρρύθμιση» ενός κράτους που οι ίδιοι διέλυσαν.

Η πρόταση που σου κάνουν αυτοί που σε κυβέρνησαν μέχρι τώρα είναι απλή:

Μπορείς να ζήσεις με μισθούς φιλοδώρημα, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς δουλειά, χωρίς περίθαλψη. Διεκδίκησαν, όταν δεν τους πλήρωσες, το σπίτι σου, ρήμαξαν τη γειτονιά σου, απέλυσαν και έστειλαν μετανάστη τον φίλο σου. Σήμερα για άλλη μία φορά σου κουνούν το δάχτυλο, λέγοντάς σου ότι το να ελπίζεις είναι λάθος. Νέες απολύσεις, αύξηση της φορολογίας, νέες μειώσεις συντάξεων. Και ένα χρέος που συνεχώς μεγαλώνει. Αυτό σου υπόσχονται οι εταίροι δανειστές και όσοι τους υποστηρίζουν στη χώρα.

Είναι οι ίδιοι που επιμένουν να σου λένε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ότι πρέπει να ζήσεις χωρίς αξιοπρέπεια, φοβισμένος και υποταγμένος σε αυτούς που κερδίζουν από τον κόπο σου. Που απομυζούν εσένα και τη χώρα σου. Αυτοί που λυσσάνε τρομοκρατώντας σε για τη φρίκη της επόμενης μέρας, της χρεοκοπίας, πρέπει να σου πουν ποια θα είναι η επόμενη μέρα αν συμφωνήσεις μαζί τους. Δεν υπάρχουν όμως πολλά να σου εξηγήσουν. Τα έχεις ήδη ζήσει. Ένα ανελέητο κυνηγητό  -αν αντέξεις-  σε περιμένει εσένα και τα παιδιά σου σε βάθος 30ετίας.

Οι περισσότεροι λαοί ή άνθρωποι για τους οποίους διάβασες ή έμαθες κάτι ήταν συνήθως αυτοί που αρνήθηκαν την τάξη των πραγμάτων που τους πρότειναν και άνοιξαν νέους δρόμους. Αν καταγράφηκε κάτι στην ιστορία ήταν αυτό που έκαναν. Είναι γιατί δεν φοβήθηκαν να πιστέψουν.

Ένας τέτοιος λαός ήταν πάντα και ο Ελληνικός. Και κομμάτι του είσαι εσύ.

Το δικαίωμα  να αποφασίζεις εσύ τον δρόμο που θα διαλέξεις είναι πολύ κοντά σου. Απέχει μόλις λίγες μέρες: είναι τόσο κοντά σου, όσο απέχει η λέξη «θεσμός» από την λέξη «εσμός», ένα θήτα δρόμος.

Ένα είναι σίγουρο. Ότι δεν πρέπει να φοβηθείς και να ανοίξεις τον δρόμο για έναν άλλο καλύτερο κόσμο, βαστώντας γερά το τιμόνι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet