Μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα για το “όχι”
Κοινωνία

Μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα για το “όχι”

Στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας οι διοργανωτές πρωτοβουλίας υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα.

Το «παρών» έδωσαν 20-25 χιλιάδες πολίτες και το κλίμα είναι ήρεμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΠΑΜ, σύλλογοι εκπαιδευτικών, δημοτικών υπαλλήλων και άλλων κλάδων, συνελεύσεις γειτονιών, πολιτικές ομάδες με τα πανώ τους έδωσαν το «παρών» στο κάλεσμα των διοργανωτών για το «Όχι της αξιοπρέπειας, της δημοκρατίας, της ζωής», με την ευκαιρία του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

Τη συγκέντρωση σχολίασε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καθ΄ οδόν προς το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, όπου θα έδινε συνέντευξη:

Tweet Αλέξη Τσίπρα

«Όχι σε νέα μνημόνια, όχι στη λιτότητα, διαγραφή του χρέους, οι ζωές μας, μας ανήκουν» κάποια από τα λόγια των διαδηλωτών. Παρόντες και στελέχη της κυβέρνησης, όπως ο Παναγιώτης ΛαφαζάνηςΟ ελληνικός λαός θα πει ένα μεγάλο ΄όχι΄ και ένα μεγάλο ΄ναι΄ σε μια καινούρια, προοδευτική Ελλάδα» είπε ο κ. Λαφαζάνης προσθέτοντας ότι ο λαός δεν δέχεται συμφωνίες-ληστείες και τελεσίγραφα.

Ακολούθησε συναυλία με τον Θέμη Ανδρεάτο, την Καλλιόπη Βέτα και άλλους καλλιτέχνες.

«Αν συνεχίσουμε στα μνημόνια, ξέρουμε πολύ καλά τι υπάρχει μπροστά μας. Αν ξεφύγουμε, όλα είναι ανοιχτά και στο χέρι μας είναι να παλέψουμε να τα φέρουμε εκεί που θέλουμε» γράφουν στο Facebook οι οργανωτές της πρωτοβουλίας «Η απάντηση σε τελεσίγραφα είναι μία: ΄Όχι΄».

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η πρωτοβουλία «Μένουμε Ευρώπη» καλεί σε συγκέντρωση στις 7.30 το απόγευμα της Τρίτης.

«Ο αγώνας για το αν θα κρατηθεί η Ελλάδα στο σκληρό πυρήνα των ανεπτυγμένων χωρών της Ευρώπης ή θα ταυτιστεί με τις περιθωριακές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής, πέφτει στις δικές μας πλάτες» αναφέρουν οι διοργανωτές, επίσης στο Facebook.

Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση, υπέρ του «όχι» στην πρόταση των δανειστών, που είναι το αντικείμενο του επικείμενου δημοψηφίσματος, πραγματοποίησαν στο Λευκό Πύργο πολίτες, εργαζόμενοι, φοιτητές, νεολαίοι, μεταξύ αυτών, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας του, ζητώντας από το λαό να απορρίψει τα «τελεσίγραφα» και τις απαιτήσεις τους και να πει ένα «ηχηρό όχι στον αυταρχισμό της λιτότητας».

Οι διαδηλωτές μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους και κάλεσαν σε καταψήφιση της πρότασης των δανειστών στο δημοψήφισμα.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και μέλη εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων και πολιτικών κινήσεων (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ, ΟΚΔΕ, Ξεκίνημα κ.ά.), προβάλλοντας θέσεις για ρήξη με τους θεσμούς και τους δανειστές και ενάντια στα μνημόνια και στη λιτότητα.

Λίγο πριν τις οκτώ, οι διαδηλωτές έκλεισαν τη Λεωφόρο Νίκης στο ύψος του Λευκού Πύργου και παρέμειναν στον δρόμο για λίγη ώρα.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet