Λυκόβρυση Πεύκη.-: Τοποθετήσεις στο Δ.Σ. της 25ης Ιουνίου
Πολιτική

Λυκόβρυση Πεύκη.-: Τοποθετήσεις στο Δ.Σ. της 25ης Ιουνίου

Για ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης τοποθετήθηκε η δημοτική παράταξη Λυκόβρυση Πεύκη.- στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που διεξήχθη την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015.

Συγκεκριμένα, στην οφειλόμενη τιμή στον Γιάννη Διαμαντόπουλο ο επικεφαλής της παράταξης Δημήτρης Κωνστάντος επεσήμανε, σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης, ότι «υπήρξε πρωταγωνιστής στην αυτοδιοικητική, πολιτιστική και κοινωνική πρόοδο του Δήμου Λυκόβρυσης, γνήσιος εκφραστής της κοινωνίας των πολιτών».

Στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση:

Με αφορμή την καλοκαιρινή εορτή του Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων η παράταξη εξέφρασε τη χαρά και τιμή για τη φιλοξενία του στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης. Αξιολόγησε θετικά το έργο της διοίκησης, ιδιαίτερα μέσα από τις πρωτοβουλίες του ΠΕΑΠ, για ισότιμη συμμετοχή των μαθητών του στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του σχολικού έτους και συνεχάρη τον Σύλλογο Κρητών «Ο Τάλως» για τη συνεργασία του με το Σχολείο.

Παράλληλα, η παράταξη αναφέρθηκε σε δημοσίευμα σχετικό με την έλλειψη άδειας λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου Πεύκης, μετά, όπως αναφέρεται, «από τόσα χρόνια λειτουργίας» ζητώντας την επαλήθευσή του ή μη και τους λόγους που αυτό έχει συμβεί εφόσον αληθεύει. Λόγω απουσίας της προέδρου του ΠΕΑΠ κ. Μαρίνας Πατούλη, ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης επιβεβαίωσε ότι το Θέατρο λειτουργεί χωρίς άδεια και ότι όπως τον ενημέρωσε η κ. Πατούλη έχει ήδη με την ανάληψη των καθηκόντων της ξεκινήσει τις διαδικασίες αδειοδότησης. «Οι λόγοι της έλλειψης άδειας λειτουργίας μέχρι σήμερα δεν εξηγήθηκαν», σημειώνεται σε ανακοίνωση της παράταξης.

Η παράταξη εξέφρασε τα συγχαρητήριά της στον Αστέρα Πεύκης για την εξαιρετική συμμετοχή του στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού που κορυφώθηκε με την 8η θέση στο συγχρονισμένο τραμπολίνο και τις ευχαριστίες της για την προβολή του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Βαγγέλη Παπανικολάου η παράταξη επεσήμανε ότι «η πολιτική διάσταση του θέματος καταστροφής του ριζικού συστήματος αρκετών πεύκων που βρίσκονται στο οικόπεδο που προορίζεται για κεντρική πλατεία στην Πεύκη από ιδιώτη εργολάβο, επιβάλλει την ανάληψη της ευθύνης και τη δέσμευση για αποφυγή παρόμοιων περιστατικών με τη δημιουργία προληπτικών μηχανισμών έστω κι αν σε υπηρεσιακό επίπεδο όλα έγιναν σύμφωνα με τον νόμο». Ο κ. Παπανικολάου πράγματι αναγνώρισε την πολιτική ευθύνη που του αντιστοιχεί και υποσχέθηκε ότι θα ληφθεί μέριμνα για την αποφυγή παρόμοιων ακραίων περιστατικών.

Στο κυριότερο θέμα ημερήσιας διάταξης που αφορούσε στην υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας για τη σύμπραξη υλοποίησης του επισιτιστικού προγράμματος με επικεφαλής εταίρο τον Δήμο Αμαρουσίου, η παράταξη Λυκόβρυση Πεύκη.- υπερψήφισε με κριτήριο την ενίσχυση των πολιτών του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης που βρίσκονται σε δυσχέρεια. Ταυτόχρονα, ανέδειξε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «τη θεσμικά απαράδεκτη εκ μέρους του δημάρχου πρακτική, να φέρνει προς έγκριση ένα τόσο σημαντικό θέμα χωρίς να έχει υπάρξει ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου». Η μόνη συζήτηση για το επισιτιστικό πρόγραμμα έγινε, σύμφωνα με την παράταξη, «με πρωτοβουλία 13 δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας στην οποία ο δήμαρχος είχε κατηγορηματικά αρνηθεί την ανάληψη κάθε δέσμευσης ή υπογραφής εκ μέρους του, με δεδομένο ότι υπήρχαν δύο συμπράξεις για το συγκεκριμένο πρόγραμμα». «Τελικά», συνεχίζει η ανακοίνωση, «αποδείχθηκε ότι για μία ακόμα φορά σκοπίμως παραπλάνησε το ανώτατο θεσμικό όργανο του Δήμου».

«Με τις τοποθετήσεις μας και στα υπόλοιπα θέματα» αναφέρει η παράταξη «επιλέξαμε όπως πάντα να είμαστε χρήσιμοι, αξιόπιστοι εκφραστές δίκαιων αιτημάτων συμπολιτών μας, θεσμικά συνεπείς στα καθήκοντά μας, συνενωτικοί και συνεργατικοί στην ουσία των θεμάτων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet