Γέμισε τη Ρεματιά με χαρά και αισιοδοξία η Ένωση Ηπειρωτών
Πολιτισμός

Γέμισε τη Ρεματιά με χαρά και αισιοδοξία η Ένωση Ηπειρωτών

Μεγάλη επιτυχία είχε η παράσταση που οργάνωσε η Ένωση Ηπειρωτών στο Θέατρο της Ρεματιάς Χαλανδρίου το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015.

Στο γεμάτο θέατρο το κοινό απόλαυσε χορούς και τραγούδια από τους δεξιοτέχνες μουσικούς Γιώργο Κωτσίνη στο κλαρίνο, Γιώργο Μαρινάκη στο βιολί, Θωμά Κωνσταντίνου στο λαούτο και στο τραγούδι και Βασίλη Γαλάνη στο ντέφι. Στο τέλος της εκδήλωσης, την καλλιτεχνική επιμέλεια της οποίας είχε ο Κώστας Βήχας, θεατές και καλλιτέχνες χόρεψαν μαζί και γέμισαν τη ρεματιά με χαρά και αισιοδοξία.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών στον χαιρετισμό της ανέφερε:

Ηπειρώτισσες και Ηπειρώτες, φίλες και φίλοι

Οι Ηπειρώτες του Χαλανδρίου σας καλωσορίζουμε θερμά και σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς για την τιμή που μας κάνετε να είστε απόψε μαζί μας.

Ευχαριστούμε για την παρουσία τους τον δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο, τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Δημήτρη Χριστουλάκη, τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Σέργιο Γκάκα και τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Θωμά που βρίσκονται μαζί μας. Και βέβαια, θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε όλους τους ανθρώπους, που για να γίνει πραγματικότητα αυτή η εκδήλωση, δούλεψαν ατέλειωτες ώρες και έδωσαν την ψυχή τους.

Ευχαριστούμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου και ευχαριστούμε ιδιαίτερα τα μέλη του χορευτικού της Ένωσης Ηπειρωτών Χαλανδρίου.

Ακόμη, ξεχωριστές ευχαριστίες οφείλουμε στους εργαζόμενους του Δήμου Χαλανδρίου, στους εργαζόμενους της Φιλαρμονικής και της Τεχνικής υπηρεσίας, καθώς και στους εργαζόμενους του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου και της Δ/νσης Πολιτισμού.

Ηπειρώτισσες και Ηπειρώτες, Φίλες και Φίλοι, 

Για έκτη συνεχή χρονιά, ανταμώνουμε απόψε και νοηματοδοτούμε ξανά την παράδοση, τις ρίζες μας, την ψυχή μας.

Για μας, για την Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου, είναι μια ξεχωριστή βραδιά απόψε. Είναι ξεχωριστή γιατί ανταμώνουμε στο αναγεννημένο Θέατρο της Ρεματιάς. Στο Θέατρο που κάποιοι θέλησαν να σβήσουν από τον χάρτη, στο Θέατρο, όπου βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή μετά τον εμπρησμό του, μαζί με όλους τους συλλόγους, μαζί με όλες τις ζωντανές δυνάμεις της πόλης. Εδώ βρεθήκαμε και οι Ηπειρώτες, για να βάλουμε κι εμείς το λιθαράκι μας ώστε να ξαναζωντανέψει αυτό το θέατρο και να είμαστε πάλι όλοι μαζί απόψε.

Είναι ξεχωριστή βραδιά γιατί για πρώτη φορά από την ίδρυση του Συλλόγου μας, η Ένωση Ηπειρωτών είναι μέρος οργανικό του Φεστιβάλ Ρεματιάς και ευχαριστούμε γι΄ αυτό τον Δήμο Χαλανδρίου.

Είναι ξεχωριστή βραδιά για μας, γιατί μας γίνεται η τιμή να ανοίξουμε το Φεστιβάλ της Ρεματιάς και να συμμετέχουμε στις Φωνές Ελευθερίας, δίνοντας το στίγμα της Ψυχής του Ηπειρώτη και της Ελεύθερης Φωνής της Ηπείρου.

Της Ηπείρου, που με το στιβαρό της βήμα και τις βαθιές της ρίζες στην παράδοση, πατάει γερά στο παρελθόν μας, αυτοσχεδιάζει ελεύθερα στο παρόν μας και κεντάει αισιόδοξα το μέλλον μας.

Ηπειρώτισσες και Ηπειρώτες, Φίλες και Φίλοι, 

Ας απολαύσουμε όλοι μαζί τη μουσική και τον χορό, συλλογικά και συμμετοχικά, με λόγια λίγα αλλά με καρδιά πολλή και με πλέρια ελευθερία, που είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet