Ρ. Δούρου: Στόχος η ανάταση της χώρας και η επανεκκίνηση της οικονομίας
Περιφέρεια Αττικής

Ρ. Δούρου: Στόχος η ανάταση της χώρας και η επανεκκίνηση της οικονομίας

Με τους προέδρους των Κοινωνικών Εταίρων συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη 1η Ιουλίου 2015 η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου με αντικείμενο την ενημέρωση και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την προστασία των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου δήλωσε ότι «Συναντηθήκαμε σήμερα σε μια κρίσιμη συγκυρία για την πατρίδα προκειμένου να αναλάβουμε ευθύνες. Ο στόχος σήμερα οφείλει να είναι η ανάταση της χώρας και η επανεκκίνηση της οικονομίας. Αυτό όμως δεν γίνεται εάν δεν έχουμε την απαιτούμενη σύμπραξη όλων των δυνάμεων της χώρας και της λεγόμενης υγιούς επιχειρηματικότητας. Λέω της “λεγόμενης υγιούς επιχειρηματικότητας”, διότι υπάρχει και εκείνη η επιχειρηματικότητα που τρέφεται από τις συγχύσεις, την αισχροκέρδεια και την κινδυνολογία. Όπως έχει ειπωθεί και από έναν μεγάλο πολιτικό άνδρα “οι συγχύσεις είναι επικίνδυνες για τη Δημοκρατία”.

»Σήμερα λοιπόν σε αυτή τη συνάντηση, μακριά από ευκολίες, μανιχαϊκό λόγο και συγχύσεις, συζητήσαμε για το τι πρέπει να γίνει. Και αυτό που πρέπει να γίνει έχει να κάνει με την ανάληψη ευθυνών και όχι τη μετάθεση ευθυνών.

»Όσον αφορά την Περιφέρεια Αττικής, έχουμε επιλέξει την ανάληψη ευθυνών από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε. Και έχουμε διμέτωπο: το πρώτο μέτωπο είναι ενάντια σε εκείνες τις πολιτικές ύφεσης και λιτότητας που όλα τα τελευταία χρόνια ανάγκασαν τον ελληνικό λαό σε τεράστιες θυσίες και κατέστρεψαν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της πατρίδας μας. Και το δεύτερο μέτωπο, που έχουμε ως Περιφέρεια Αττικής, είναι να βοηθήσουμε στο να καταστραφεί – χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη – ένα στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης που οδήγησε στην κρίση χρέους. Στη θέση του χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο.

»Η Περιφέρεια Αττικής θα είναι παρούσα σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία ενός οδικού χάρτη που θα έχει ως στόχο την ανάταξη της πατρίδας και την ανασυγκρότηση της οικονομίας μας».

Μετά από σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με ενημέρωση από τους φορείς για τα προβλήματα που υφίστανται αυτή τη στιγμή στην αγορά, η περιφερειάρχης Αττικής απάντησε ότι «Οι πρόεδροι των Κοινωνικών Εταίρων δεν με ενημέρωσαν μόνο για τα προβλήματα που υπάρχουν, για αυτό δεν μίλησα τυχαία για οδικό χάρτη. Την επόμενη εβδομάδα υποσχεθήκαμε όλοι ότι θα συναντηθούμε για να έχουμε την πρώτη υλοποίηση ανάληψης των πρωτοβουλιών που πήραμε όλοι μαζί».

Ακολούθως οι κ.κ. Ανδρεάδης, Κορκίδης και Καββαθάς αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κλάδοι που εκπροσωπούν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet