Συγκρότηση Επιτροπών Αλληλεγγύης διοργανώνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής
Αυτοδιοίκηση

Συγκρότηση Επιτροπών Αλληλεγγύης διοργανώνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί τα κατά τόπους σωματεία του να συγκροτήσουν Επιτροπές Αλληλεγγύης σε κάθε δήμο προκειμένου να καταγράφονται τα προβλήματα των πολιτών ώστε, μέσω αλληλεγγύης και υλικής βοήθειας, να αποτραπούν οι συνθήκες «απόλυτης εξαθλίωσης».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της διοίκησης του Συνδικάτου Εργαζομένων Α΄ και Β΄ Βαθμού Αυτοδιοίκησης Περιφέρειας Αττικής:

Το δημοψήφισμα της συγκυβέρνησης που σκοπό είχε τη συναίνεση του λάου στα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται τελείωσε. Τα προβλήματα του λαού όμως έμειναν και συνεχώς οξύνονται.

Μέρα με τη μέρα πληθαίνει ο αριθμός των εργοδοτών που ανακοινώνουν στους εργαζόμενους αναγκαστικές άδειες, εκ περιτροπής εργασία, τους αφήνουν απλήρωτους, τους βγάζουν σε διαθεσιμότητα, μεγαλώνει η τρομοκρατία στον ιδιωτικό τομέα. Οι διοικήσεις των δήμων δηλώνουν ότι δεν έχουν χρήματα για τη μισθοδοσία του προσωπικού. Τα προβλήματα θα γίνουν τεράστια από τη μη καταβολή στο ακέραιο των μισθών και από την επιβολή του capital control.

Τα λαϊκά στρώματα που ψήφισαν «είτε το ναι, είτε το όχι» δεν θα πρέπει να δώσουν λευκή επιταγή στην κυβέρνηση και πρέπει να συνεχίσουν τη δράση τους μέσα από τα συνδικάτα, τους συλλόγους, μέσα από την οργανωμένη πάλη, να πάνε κόντρα στο νέο μνημόνιο που ετοιμάζουν από κοινού κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ, ΕΚΤ.

Στις δύσκολες στιγμές που περνά αυτή τη στιγμή η εργατική – λαϊκή οικογένεια, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, από την επίθεση που δέχονται από την Ε.Ε., την κυβέρνηση και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ένα από τα όπλα μας είναι η εργατική – λαϊκή αλληλεγγύη.

Να μην επιτρέψουμε να κυριαρχήσει ο φόβος, η παραίτηση, κάτω από το βάρος των δυσκολιών. Με προτεραιότητα την κάλυψη των αναγκών σε τρόφιμα, φάρμακα, παιδικές τροφές κ.ά. να οργανώνουμε την παρουσία μας παντού! Να αποτρέψουμε με τις παρεμβάσεις μας, με την αλληλεγγύη μας καθώς και με την υλική βοήθειά μας, να υπάρξουν συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης σε συνανθρώπους μας.

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί τα Σωματεία να αναλάβουν πρωτοβουλίες, να προχωρήσουν άμεσα στη δημιουργία επιτροπών αλληλεγγύης σε κάθε δήμο, όπου θα καταγράψουν τα προβλήματα στη δουλειά και τη γειτονιά. Να έρθουν σε συνεννόηση με τις κατά τόπους λαϊκές επιτροπές ώστε να μη μείνει κανένας παιδικός σταθμός χωρίς τρόφιμα, να μην πεινάσει κανένα παιδί. Ήδη έχουν ξεκινήσει τα πρώτα συμπτώματα (κλείσιμο παιδικών σταθμών στον Δήμο Ασπροπύργου, απλήρωτες καθαρίστριες στον Δήμο Περιστερίου, κ.λπ). Κανένα λαϊκό νοικοκυριό χωρίς ρεύμα και νερό, χωρίς φαΐ και φάρμακα. 

Απαιτούμε και διεκδικούμε άμεσα: 

  • Να διασφαλιστεί η πληρωμή στην ολότητά τους των μισθών των εργαζομένων, εδώ και τώρα!
  • Να διασφαλιστεί πλήρως η παροχή υγείας και φαρμάκων χωρίς καμία επιβάρυνση για τον λαό με ευθύνη της κυβέρνησης! Καμία περικοπή στα δημόσια νοσοκομεία!
  • Επέκταση και γενίκευση για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του μέτρου της δωρεάν μετακίνησης. Κατάργηση των διοδίων.
  • Καμία απόλυση, ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών.
  • Πάγωμα των δόσεων για φόρους, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
  • Πάγωμα των πληρωμών για φως, νερό, τηλέφωνο. Καμιά διακοπή συνδέσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet