Αριστερή Πλατφόρμα: Παρόμοια με του Γιούνκερ η ελληνική πρόταση
Πολιτική

Αριστερή Πλατφόρμα: Παρόμοια με του Γιούνκερ η ελληνική πρόταση

Η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι παρόμοια με την πρόταση Γιούνκερ, γράφει η ιστοσελίδα Iskra, που εκφράζει τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας της οποίας ηγείται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι παρόμοια με την πρόταση Γιούνκερ, η οποία σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, δεν είναι συμβατή με το κυβερνητικό πρόγραμμα και την οποία κατέθεσε ο ίδιος ο Γιούνκερ, αμέσως μετά την ανακοίνωση για διεξαγωγή του δημοψηφίσματος από την ελληνική κυβέρνηση» σημειώνεται στο άρθρο.

Σε άρθρο που υπογράφει ο Στάθης Κουβελάκης ασκείται έντονη κριτική στην κυβέρνηση, η οποία «δεν πέτυχε παρά την ΄ολική επαναφορά΄ στον προηγούμενο εγκλωβισμό, και τούτο από μια πολύ δυσχερέστερη θέση, υπό την πίεση ενός ακόμη οξύτερου οικονομικού στραγγαλισμού. Όσο για το πολιτικό πλεονέκτημα, δηλαδή για το τεράστιο κεφάλαιο που αποκόμισε με το δημοψήφισμα, έσπευσε να το ακυρώσει σε χρόνο ρεκόρ, ακολουθώντας σε όλα τα σημεία τη γραμμή όσων αντιτάχθηκαν σ΄ αυτό, και που έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται δικαιωμένοι ενώ έχουν καταποντισθεί στις κάλπες».

«Από τον παραλογισμό στην τραγωδία;»

Το άρθρο έχει τίτλο «Από τον παραλογισμό στην τραγωδία;» και αναφέρεται στην «πλήρη αντιστροφή του νοήματος ενός συγκλονιστικού γεγονότος όπως το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου», θέτοντας το ερώτημα: “Πώς είναι δυνατό ένα σαρωτικό ΄όχι΄ στη συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας να ΄ερμηνεύεται΄ ως πράσινο φως για ένα νέο μνημόνιο;».

Το ερώτημα ακολουθείται από ένα δεύτερο, διατυπωμένο με «όρους κοινής λογικής»: «Αν ήταν να υπογραφεί κάτι ακόμη χειρότερο και δεσμευτικότερο από τις προτάσεις Γιουνκέρ προς τι το δημοψήφισμα ή μάλλον προς τι η μάχη του ΄όχι΄ και, φυσικά, προς τι η σαρωτική της επικράτηση;».

Ασκώντας δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη στάση που κράτησε μετά το δημοψήφισμα αναφέρει ότι «στην παραζάλη ακόμη της κυριακάτικης χαράς, η κοινή γνώμη παρακολουθεί τον εκπρόσωπο του 62% να υποτάσσεται στο σκεπτικό του 38% την επαύριο μιας εκκωφαντικής νίκης της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας».

Και το άρθρο καταλήγει με την «δέουσα σαφήνεια: οποιαδήποτε απόπειρα ακύρωσης της λαϊκής θέλησης για ανατροπή της λιτότητας και των Μνημονίων αποτελεί Ύβρι με την αρχαιοελληνική σημασία της λέξης. Όποιος την αποτολμήσει και οδηγήσει τη χώρα και την Αριστερά στην παράδοση και την ατίμωση θα πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει και την αντίστοιχη Νέμεσι».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet