Εφ΄ όλης της ύλης απογραφή για τη δημοτική αρχή Γ. Θωμάκου
Πολιτική

Εφ΄ όλης της ύλης απογραφή για τη δημοτική αρχή Γ. Θωμάκου

Τον απολογισμό πεπραγμένων αναφορικά με τα οικονομικά και τις παρεμβάσεις σε δημόσιους χώρους των εννέα μηνών διοίκησής της δημοσιοποίησε η δημοτική αρχή του Δήμου Κηφισιάς.

Ακολουθεί ο οικονομικός απολογισμός:

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε φυσική απογραφή σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου. Ως τώρα, είχε γίνει μόνο λογιστική απογραφή, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε το τι υπάρχει στον Δήμο Κηφισιάς. Ενδεικτικά, έγινε καταγραφή όλων των τηλεφωνικών γραμμών και διακοπή 60 ανεξάρτητων (τηλεφωνικών) γραμμών, καθώς το κόστος τους ήταν αυξημένο. Σήμερα, αναμένουμε τις προσφορές των εταιρειών τηλεφωνίας, με σκοπό την εξασφάλιση οικονομικότερων προγραμμάτων. Προς αυτήν την κατεύθυνση, το ΝΠΔΔ «Κοινωνική Μέριμνα» του Δήμου ενέταξε τις τηλεφωνικές της γραμμές σε ειδικά προγράμματα, με αποτέλεσμα τη μείωση των εξόδων τουλάχιστον κατά το ήμισυ.

Έγινε καταγραφή εκκρεμοτήτων στο τμήμα Ανταποδοτικών Τελών, Εισφορών και Δημόσιας Περιουσίας και στο τμήμα Φόρων, Τελών, Δικαιωμάτων και Προστίμων. Κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2015 πραγματοποιήθηκαν τριπλάσιες βεβαιώσεις χρεών (βεβαιώθηκαν χρηματικοί κατάλογοι ύψους 7.443.179 ευρώ, έναντι 2.500.000 ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2014). Ακόμη, 461 οφειλέτες εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων μέχρι 10/6/2015 (συνολικού ποσού 2.256.249 ευρώ).

Στο πλαίσιο εξοικονόμισης πόρων, ανανεώθηκαν εννέα μισθωτήρια σε ακίνητα που μισθώνει ο Δήμος με χαμηλότερο μίσθωμα κατά 10-15% και τακτοποιήθηκαν αυθαίρετα κτίσματα που ανήκουν στον Δήμο (κυλικείο νεκροταφείου Ν. Ερυθραίας, πλατεία Πλατάνου κ.λπ.).

Σε επίπεδο εισπράξεων, οι συνολικές εισπράξεις της περιόδου ανήλθαν στο 1.698.852,20 ευρώ (ίδια έσοδα). Τα πραγματοποιηθέντα έσοδα του Δήμου υπερέβησαν τις πραγματοποιηθείσες δαπάνες και ως εκ τούτου δεν προέκυψε ταμειακό έλλειμμα. Ως τον Δεκέμβριο του 2014, τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου ανέρχονταν στα 5.542.298 ευρώ και οι απλήρωτες υποχρεώσεις στο 1.421.755,63 ευρώ, από τις οποίες ληξιπρόθεσμες είχαν καταστεί υποχρεώσεις ύψους 380.358,92 ευρώ.

Από τον Ιανουάριο ως τον Μάρτιο του 2015, οι συνολικές εισπράξεις της περιόδου ανήλθαν στο 1.698.852,20 ευρώ (ίδια έσοδα). Στις 31/3/2015 το χρηματικό υπόλοιπο του Δήμου (ταμειακά διαθέσιμα) ανήλθε στα 6.792.776,18 ευρώ.

Με στόχο να συνταχθεί μία συνολική προμήθεια για τις ανάγκες των σχολείων που θα μειώσει το κόστος σε γραφική ύλη, αναλώσιμα, χαρτικά και απορρυπαντικά, ο Δήμος προχώρησε σε ομαδοποίηση των αναγκών. Επίσης, η Α/βάθμια και Β/βάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου φρόντισαν για την εξόφληση λογαριασμών ΕΥΔΑΠ συνολικού ύψους 39.400 ευρώ από παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές προηγούμενων διοικήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια των εννέα μηνών της διοίκησης εξασφαλίστηκαν νέες χορηγίες για την κάλυψη των αναγκών των εκδηλώσεων του Δήμου μας σε είδος, χρήμα αλλά και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Ακολουθεί ο απολογισμός εννεαμήνου αναφορικά με τους δημόσιους χώρους:

Τα Τεχνικά Συνεργεία του Δήμου εκτελούν καθημερινά έργα για την αποκατάσταση οδοστρωμάτων, την απελευθέρωση πεζοδρομίων από εμπόδια, μικροεπεμβάσεις ή εργασίες συντήρησης σε Παιδικούς Σταθμούς, σχολικά και άλλα δημοτικά κτήρια, ενώ κάνουν τοποθέτηση και συντήρηση στυλίσκων και πινακίδων σήμανσης, καθώς και κατασκευή και συντήρηση των διαγραμμίσεων. 

Με στόχο την άρση του οδικού κινδύνου, πεζών και οχημάτων πραγματοποιήθηκαν αποκαταστάσεις πεζοδρομίων και πεζοδρόμων σε 18 σημεία του Δήμου και ενδεικτικά αναφέρονται: Γυμναστήριο Ζηρινείου, Λεωφ. Ελευθερίου Βενιζέλου (Εθνική Τράπεζα), Λεωφόρος Κηφισίας, ΗΣΑΠ Κηφισιάς, Δημοτικό Σχολείο Εκάλης, Τατοΐου, Χαριλάου Τρικούπη, Στροφυλίου, Σαρανταπόρου, Ευαγγελίστριας, Θάσου, Ιλισίων, Μακεδονίας, Ρέμβης, Εμμ. Μπενάκη, Πλάτωνος, Αριστείδου και Φρύνης.

Ως προς τις επισκευές των κυβόλιθων πραγματοποιήθηκαν επεμβάσεις σε 10 σημεία και ενδεικτικά αναφέρονται: ο κοινόχρηστος χώρος γύρω από την εκκλησία της Αγίας Ματρώνας, ο πεζόδρομος της οδού Θήρας, οι οδοί Κολοκοτρώνη, Σκουφά, Φωκαίας, Καζαντζάκη, Αργυροπούλου & Κολοκοτρώνη, Κ. Βάρναλη, Κρήνης & Πολυτεχνείου και το Αθλητικό Κέντρο (Σπίτι του Αθλητή).

Υλοποιώντας την προεκλογική δέσμευση της διοίκησης για την απελευθέρωση πεζοδρομίων, αναφέρονται ενδεικτικά οι παρεμβάσεις που έγιναν σε σημεία του Δήμου: πεζοδρόμια επί της Λεωφόρου Κηφισίας από πλατεία Πλατάνου ως Όθωνος, οδός Μυρσίνης, Στροφυλίου, Εχίνου, Πατρών, Περγάμου, Διονύσου, Παλλάδος, Κανάρη, Στεφάνου Δέλτα και Διονύσου.

Επισκευές, επανατοποθετήσεις και νέες τοποθετήσεις κιγκλιδωμάτων πραγματοποιήθηκαν στις οδούς: Ρόδων, Κ. Βάρναλη & Ανακρέοντος, Λεβίδου & Κολοκοτρώνη, στην πλατεία Ηρώου Ν. Ερυθραίας και στην πλατεία Ν. Πλαστήρα.

Επίσης, κατασκευάστηκαν σκάφη και ράμπες για ΑμεΑ σε δημοτικούς χώρους, με ενδεικτικά σημεία: το Δημοτικό Κτήριο «ΚΕΜΜΕ», το ΚΕΚΟΙΠΟ Κηφισιάς και το Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη Ν. Ερυθραίας.

Στον αύλειο χώρο του παρεκκλησίου Χελιδονούς (Κηφισιά) κατασκευάστηκε στέγαστρο και έγιναν αναδιαμορφώσεις. Επιπρόσθετα, επί της οδού Κυριαζή και Αγ. Δημητρίου (κατάστημα «SAX»), έγινε καθαίρεση αυθαίρετων κατασκευών και αποκατάσταση του χώρου.

Με στόχο την επίτευξη της καλύτερης δυνατής διαχείρισης ζητημάτων που αφορούσαν στον δημόσιο χώρο, η Επιτροπή Πολεοδομικών και Τεχνικών Θεμάτων, συνεδρίασε εννέα φορές σε διάστημα έξι μηνών. Η Επιτροπή εξέδωσε γνωμοδοτήσεις για τα θέματα των πλευρικών διοδίων, την Τοπική Κανονιστική για τα πεζοδρόμια και για την ψηφιοποίηση των κοινόχρηστων χώρων Ως προς τα ζητήματα κυκλοφοριακού φόρτου, κατόπιν αυτοψίας στα σημεία όπου μας επισημαίνουν ότι υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα, επικοινωνούμε σε καθημερινή βάση με την Τροχαία Κηφισιάς, με σκοπό να δοθούν άμεσα λύσεις στα αιτήματα των πολιτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet