Σε επιφυλακή η Περιφέρεια Αττικής για τον κίνδυνο πυρκαγιών
Περιφέρεια Αττικής

Σε επιφυλακή η Περιφέρεια Αττικής για τον κίνδυνο πυρκαγιών

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Περιφέρεια Αττικής καθώς συνεδρίασε εκ νέου το Σάββατο 18 Ιουλίου 2015 η Έκτακτη Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης με σκοπό τον συντονισμό των υπηρεσιών προς αποφυγή και αντιμετώπιση πυρκαγιών, οι οποίες παραμένουν σε επαγρύπνηση, καθώς και την ενημέρωση των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια τονίζει ότι οι πολίτες οφείλουν:

  • Να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.
  • Να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή εργασία (καύση ξερών χόρτων, κλαδιών, οξυγονοκολλήσεις, κ.ά.) οι οποίες  θα μπορούσαν να προκαλέσουν εκδήλωση πυρκαγιάς.
  • Σε περίπτωση πυρκαγιάς: να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199, δίνοντας σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία της πυρκαγιάς και το είδος βλάστησης που καίγεται.
  • Να απομακρύνονται έγκαιρα εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της πυρκαγιάς  για τη δική τους ασφάλεια, αλλά και για να μην παρεμποδίσουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Λόγω του υψηλού κινδύνου έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και την παραμονή εκδρομέων στους εθνικούς δρυμούς και τα δάση της Αττικής.

Δείτε τις οδηγίες αυτοπροστασίας των πολιτών έναντι δασικών πυρκαγιών:

Αν βρισκόμαστε στην ύπαιθρο.
Αν το σπίτι μας βρίσκετε μέσα ή κοντά σε δάσος.
Αν η πυρκαγιά πλησιάζει στο σπίτι μας.
Αν η πυρκαγιά έχει φτάσει στο σπίτι μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet