Περί διαχείρισης απορριμμάτων
Ποιότητα Ζωής

Περί διαχείρισης απορριμμάτων

Ekdilosi-aporrimata-1

Σε ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής, την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Αθήνα του Ευρωπαίου Επιτρόπου, αρμοδίου για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, Johannes Hahn, παρέστη ο δήμαρχος Κηφισιάς και γενικός γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής Νίκος Χιωτάκης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα που αφορούν στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της αποτελεσματικής διαχείρισης των απορριμμάτων, στην ανάγκη αύξησης των κονδυλίων, στο πλαίσιο της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 και στις μεθόδους επιτάχυνσης της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ.

Ωστόσο, σε μείζον θέμα από τα περισσότερα blogs στο διαδίκτυο, με αφορμή παραπολιτικό σχόλιο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, αναδείχθηκαν «τα γαλλικά του δημάρχου», που φέρεται να εκστόμισε ο κ. Χιωτάκης προς τον Ευρωπαίο Επίτροπο, κάτι που διέψευσε ο ίδιος.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς και γενικός γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Νίκος Χιωτάκης, στη διάρκεια της ομιλίας του, στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και τόνισε ότι: «O κάθε δήμος πρέπει να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μόνος του τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων του και να χρηματοδοτήσει τις επιλογές του αυτές, τηρώντας απόλυτα τις σχετικές Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του υπουργείου Περιβάλλοντος. Να βρει δηλαδή μια λύση οικονομικά συμφέρουσα και φιλική προς το περιβάλλον. Έτσι θα αποδεσμευθούμε από τη δυσκολία της χωροθέτησης των χώρων υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, αν και είμαστε ακόμα δεσμευμένοι σε αυτό το πλαίσιο. Θα πρέπει λοιπόν να γίνει μια νομοθετική ρύθμιση, μια συζήτηση όλων των δήμων της Αττικής επάνω σε αυτό το θέμα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet