Δάσος Μορέλλα: Ιστορική μέρα νίκης και δικαίωσης για τον Δήμο
Ποιότητα Ζωής

Δάσος Μορέλλα: Ιστορική μέρα νίκης και δικαίωσης για τον Δήμο

“Για ιστορική μέρα νίκης και δικαίωσης για τον Δήμο” κάνει λόγο το γραφείο Τύπου του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη, αναφορικά με τη θετική εισήγηση του ΣΥΠΟΘΑ ότι το δάσος Μορέλλα είναι αμιγώς δασική έκταση. Στη σχετική ανακοίνωσή του, ο Δήμος συγχαίρει όλους όσοι συνέβαλαν στη θετική απόφαση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου:

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης κ. Μαυρίδης Αναστάσιος, μετά από προσπάθειες χρόνων και συνεχόμενες επαφές – συναντήσεις με υπουργούς, κατάφερε τελικά την Παρασκευή 17 Ιουλίου μια μεγάλη δικαίωση για όλους τους δημότες.

Παρευρέθη, μαζί με αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες, στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΚΑ), στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ), το οποίο είναι αρμόδιο να αποφανθεί για την τύχη του δάσους Μορέλλα.

Η απόφασή του ΣΥΠΟΘΑ αναμενόταν εδώ και χρόνια και έδωσε την οριστική λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει, εδώ και πολλές δεκαετίες τον πρώην δήμο Πεύκης, αλλά και τον σημερινό Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης. Κατόπιν αυτής της απόφασης και το ΣΥΠΟΘΑ εισηγήθηκε θετικά στο ότι όλη η έκταση του δάσους Μορέλλα είναι μια αμιγώς δασική έκταση, γεγονός που, εν αναμονή των τελικών αποφάσεων, θα οδηγήσει και στην έκδοση του ανάλογου ΦΕΚ.

Η έκβαση της συγκεκριμένης απόφασης ήταν άκρως θετική και απόλυτη ικανοποιητική για όλους τους εμπλεκόμενους, αλλά και για τον ίδιο τον δήμαρχο, ο οποίος μετά το πέρας της συνεδρίασης ευχαρίστησε όλους όσοι παλεύουν μαζί του αυτά τα χρόνια για τη σημερινή δικαίωση, είτε αιρετοί, είτε υπηρεσιακοί, είτε δικηγόροι ή νομικοί σύμβουλοι, είτε εκπρόσωποι φορέων ή ακόμα και απλοί πολίτες.

Η συγκίνηση ήταν έκδηλη σε όλους, ενώ ο κ. Μαυρίδης υποσχέθηκε ότι όταν πια όλα θα έχουν δρομολογηθεί, θα γίνει μια μεγάλη γιορτή στο δάσος Μορέλλα αφιερωμένη στους δημότες του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Εν αναμονή λοιπόν….

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet