ΕΠΑΛ: Πόρτες… ερμητικά κλειστές
Κοινωνία

ΕΠΑΛ: Πόρτες… ερμητικά κλειστές

Κλειστό παραμένει εδώ και 5 χρόνια το νέο κτήριο του ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής. Ένα ολοκαίνουργιο σχολείο, πραγματικό στολίδι στην πόλη της Αγίας Παρασκευής, που αν λειτουργήσει θα εξυπηρετήσει όχι μόνο τις ανάγκες των σπουδαστών της Αγίας Παρασκευής αλλά και των γύρω Δήμων. Το έργο αυτό έχει τελειώσει κατά 85% και είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του, αλλά το όλο θέμα κάπου  έχει «κολλήσει».

Το θέμα ξανάρχεται στην επικαιρότητα από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Αγίας Παρασκευής Φώτη Αλεξόπουλο (σ.σ.: το είχε ανακινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2011), ο οποίος δηλώνει στο enypografa.gr ότι, παρά τις ερωτήσεις τριών βουλευτών και συγκεκριμένα των κ.κ. Κυριάκου Μητσοτάκη (Ν.Δ.) και Γιάννη Κουράκου και Νίκου Σταυρογιάννη (ΝΕΑ ΜΕΡΑ), το κτήριο μέχρι σήμερα δεν έχει τελειοποιηθεί στο 100%.

Μάλιστα, ο κ. Φ. Αλεξόπουλος καταγγέλλει ότι, εκτός από τις ερωτήσεις των προαναφερόμενων βουλευτών, έχουν υπάρξει και συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΟΣΚ (Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων), ο οποίος τους είχε διαβεβαιώσει ότι το πρόβλημα που υπήρχε με τον εργολάβο θα αποκαθίστατο σύντομα και η πόλη της Αγίας Παρασκευής και οι μαθητές σύντομα θα είχαν έναν δικό τους ιδιόκτητο χώρο…

“Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε, όμως το ΕΠΑΛ δεν άνοιξε τις πόρτες του ποτέ για τους μαθητές των τεχνικών σχολών. Το παράδοξο είναι ότι συνεχίζουμε να πληρώνουμε δύο ενοίκια (Αιτωλίας 1 και Μεσογείων), αξίας χιλιάδων ευρώ, ενώ στην ουσία θα μπορούσαμε με ένα κόστος 120.000 ευρώ, που χρειάζεται, να έχει τελειοποιηθεί το κτήριο και να έχουμε ένα ιδιόκτητο στολίδι για όλη την Αγία Παρασκευή και όχι μόνο”, συμπληρώνει ο κ. Φ. Αλεξόπουλος.

Και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος συνεχίσει τον συλλογισμό του, προσθέτοντας:

“Αφού λοιπόν δεν υπάρχει δημόσιο κτήριο για να στεγάσει το σχολείο, το κράτος προχωρά στην εκμίσθωση ιδιωτικών κτηρίων για να καλύψει τις ανάγκες του. Για ποιον λόγο όμως συνεχίζει το κράτος και πληρώνει χιλιάδες ευρώ σε νοίκια, ενώ θα μπορούσε σε χρόνο ρεκόρ να ετοιμάσει το πανέμορφο υπερσύγχρονο σχολείο του ΕΠΑΛ; Είναι αδιανόητο σε εποχές δύσκολης οικονομικής ρευστότητας για το κράτος, να σπαταλούμε δεκάδες χιλιάδες ευρώ για ενοίκια, ενώ έτοιμα, ιδιόκτητα σχολικά κτήρια παραμένουν κλειστά και να γίνονται στο τέλος στόχος λεηλασίας.

»Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας, το υπουργείο Παιδείας και ο ΟΣΚ μας εμπαίζουν. Το ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής θα γλυτώσει το κράτος από δεκάδες χιλιάδες ευρώ ενοίκια. Γιατί δεν το ανοίγουν επιτέλους;. Επιτέλους πρέπει να κλείσει αυτή η θανατηφόρα πληγή του κράτους και των Δήμων και να αποκτήσουν δικά τους κτήρια. Φτάνει πια! Οι Έλληνες έχουν κουραστεί να πληρώνουν και να μην απολαμβάνουν ούτε καν τα ουσιώδη. Μήπως υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που θέλει το κράτος να πληρώνει εκατομμύρια ευρώ σε ενοίκια, ενώ έχει τον δικό του ιδιόκτητο χώρο;”.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet