Δεν υπάρχει τρίτη δέσμη προαπαιτούμενων λέει η κυβέρνηση – Επιμένει το Reuters
Πολιτική

Δεν υπάρχει τρίτη δέσμη προαπαιτούμενων λέει η κυβέρνηση – Επιμένει το Reuters

«Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει θέμα πρόσθετων προαπαιτούμενων μέτρων» ανέφερε τη Δευτέρα κυβερνητική πηγή, σημειώνοντας μάλιστα ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί και κάποιο τέτοιο αίτημα.

«Για την κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή προέχει η υλοποίηση της συμφωνίας της συνόδου κορυφής του Ιουλίου» ανέφερε η ίδια πηγή στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισημαίνοντας ότι σε αυτό κατατείνει η δήλωση του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί και η πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Εξάλλου, και σε άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών σημειώνεται ότι «όσον αφορά τα δημοσιεύματα περί προαπαιτούμενων (prior actions) σημειώνεται ότι ούτε στη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής (12/07/2015), ούτε στις δύο επιστολές προς τον ESM του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου υπάρχει η παραμικρή νύξη για τρίτη δέσμη προαπαιτουμένων».

Παρ’ όλα αυτά, το Reuters, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή, επιμένει ότι οι δανειστές ζητούν από την Αθήνα να νομοθετήσει κι άλλα προαπαιτούμενα πριν από οποιοαδήποτε άλλη οικονομική βοήθεια. Με τον τρόπο αυτό οι πιο σκληρές φωνές από την πλευρά των δανειστών θέλουν να περάσουν ως προαπαιτούμενα τα πιο δύσκολα από τα μέτρα, για να μπορέσουν μετά οι ίδιοι να περάσουν πιο εύκολα τη συμφωνία από τα κοινοβούλιά τους.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών, κατά τη διαπραγμάτευση «θα λειτουργούν παράλληλα αρκετές ομάδες εργασίας που θα αφορούν στα δημοσιονομικά, το συνταξιοδοτικό, τα εργασιακά, τις αγορές προϊόντων κ.λπ.», ενώ τις επόμενες ημέρες αναμενονται και οι επικεφαλής των θεσμών.

Η κυβέρνηση απαντά με αυτόν τον τρόπο στην εντεινόμενη φημολογία ότι οι δανειστές -και ειδικά το ΔΝΤ- έχουν προβάλει αξιώσεις για την ψήφιση νέων προαπαιτούμενων από την ελληνική Βουλή μέσα στον Αύγουστο, με επίκεντρο το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και τις αγορές προϊόντων.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet