Μία στάση μη “δεδομένη” και “προβλέψιμη” από τη Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη
Πρόσωπα

Μία στάση μη “δεδομένη” και “προβλέψιμη” από τη Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη

Η Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη ανήκει στην ομάδα των πέντε δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης-Πεύκης που συνυπογράφει την κοινή διαπαραταξιακή ανακοίνωση (Συμπαράταξη δημοτικών συμβούλων για διαχειριστικό έλεγχο στο ΚΟΙΠΑΠ) κατά της απόφασης της δημοτικής αρχής να μην εγκρίνει τον διαχειριστικό έλεγχο στο Νομικό Πρόσωπο Παιδεία – Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη (ΚΟΙΠΑΠ). Μία κίνηση η οποία σίγουρα δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη, τουλάχιστον σε δημοσιογραφικό επίπεδο, αφού -μεταξύ άλλων- η πρόεδρος του ΠΕΑΠ (Νομικό Πρόσωπο Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός) αναδείχθηκε ως η πρώτη σε σταυρούς δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης κατά τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Συνομιλώντας μαζί της, το enypografa.gr προσπάθησε να «ανιχνεύσει» τι ακριβώς σημαίνει η διαφοροποίηση της κας Μ. Πατούλη – Σταυράκη από τη στάση της παράταξής της. Όπως μας είπε, τη στάση της υπαγόρευσε η προσωπική της πεποίθηση ότι όλοι οι φορείς, τα νομικά πρόσωπα και οι δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οφείλουν και υποχρεούνται να «δίνουν λογαριασμό» στους δημότες που πληρώνουν για τη λειτουργία τους, ιδιαίτερα σε εποχές τόσο κρίσιμες και δύσκολες για τη χώρα.

Φέρνοντας ως παράδειγμα τον αντίστοιχο διαχειριστικό έλεγχο που «ορθώς» διεξήχθη στο Νομικό Πρόσωπο στο οποίο ηγείται η ίδια, αναρωτήθηκε γιατί θα πρέπει να εφαρμοσθούν «άλλα μέτρα και άλλα σταθμά» για την περίπτωση του ΚΟΙΠΑΠ.

Η κ. Μ. Πατούλη – Σταυράκη ξεκαθάρισε ότι, πέρα από τις παρατάξεις και τις όποιες ιδεολογίες, όσοι διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα «θα πρέπει να ελέγχονται και να απολογούνται», προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη στάση είναι που θα διαφοροποιήσει τις νέες δημοτικές Αρχές απ’ ό,τι δυστυχώς συνέβαινε τα τελευταία χρόνια και στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μία ξεκάθαρη πολιτική θέση, που ίσως να καταρρίπτει εν μέρει τη διάχυτη και στις τοπικές κοινωνίες αίσθηση ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι κάθε παράταξης είναι «δεδομένοι» και «προβλέψιμοι»…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet