Ενότητα: Ο κ. Κ. Βλάχος αρωγός, για άλλη μια φορά, της διοίκησης Πατούλη
Πολιτική

Ενότητα: Ο κ. Κ. Βλάχος αρωγός, για άλλη μια φορά, της διοίκησης Πατούλη

«Αρωγό» της διοίκησης του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, αποκαλεί τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μαρούσι η Πόλη μας Κώστα Βλάχο η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι.

Αφορμή το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που συγκάλεσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015, μία ημέρα μετά από τακτική συνεδρίαση του Σώματος. Κατά την έναρξη της έκτακτης συνεδρίασης δεν υπήρχε απαρτία, η οποία όμως επετεύχθη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, έπειτα από την προσέλευση στον χώρο των δημοτικών συμβούλων Κώστα Βλάχου και Γιάννη Κορομπίλη, οι οποίοι υπερψήφισαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Οι φίλοι είναι για τα… δύσκολα
Ο κ. Κ. Βλάχος αρωγός, για άλλη μια φορά, της διοίκησης Πατούλη

Την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015 το μεσημέρι ενημερωθήκαμε, αιφνιδιαστικά, για σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν εκείνα που δεν εγκρίθηκαν από τα τακτικά Δημοτικά Συμβούλια της 21.7.15 και 28.7.15, εξαιτίας της αποτελεσματικής παρέμβασης του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι» Δημήτρη Κουτσουβέλη, ο οποίος επεσήμανε την απαραίτητη προϋπόθεση να συγκεντρώσουν τουλάχιστον 22 θετικές ψήφους, οι οποίες δεν υπήρξαν.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, με την πρωτοφανή απόφασή του να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, σε λιγότερο από 24 ώρες μετά από το τακτικό, προκάλεσε την εύλογη αντίδραση των παρατάξεων της μειοψηφίας, οι οποίες αρνήθηκαν να συμμετάσχουν νομιμοποιώντας τις προκλητικές μεθοδεύσεις της διοίκησης Πατούλη, που δεν διστάζει να καταπατά κάθε ομαλή διαδικασία προκειμένου να επιβάλει την πολιτική της.

Παρ΄ όλη όμως την αγχώδη κινητοποίηση της παράταξης Πατούλη και ενώ η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε οριστεί για τις 17:00, στις 17:50 οι δημοτικοί σύμβουλοι που είχαν παρουσιαστεί δεν συνιστούσαν απαρτία. Σύμφωνα με τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου ο πρόεδρος του Σώματος κ. Γαρδέλης θα έπρεπε να είχε κηρύξει το πέρας της διαδικασίας από τις 17:35. Παρατύπησε φανερά και προκλητικά και το γνωρίζει πολύ καλά.

Όπως παρατύπησε και όταν ανάρτησε στη «Διαύγεια» την «απόφαση» της 21ης Ιουλίου 2015 που αφορά τον προϋπολογισμό και τη χρηματοδότηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης, όταν αυτή λήφθηκε με 21 ψήφους (ΑΔΑ ΩΓΖΒΩΨ9-Π77), η οποία προφανώς ανακλήθηκε μετά από παρέμβαση της παράταξης «Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι».

Όλα αυτά συμβαίνουν στον Δήμο, όπου δήμαρχος είναι ο κ. Πατούλης, που είναι και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), δίνοντας το παράδειγμα στους ομολόγους του για τη διαχείριση των διαδικασιών. 

Στις 17:50 έκαναν την εμφάνισή τους οι κ.κ. Βλάχος Κώστας και Κορομπίλης Γιάννης, προφανώς ύστερα από «ιδιαίτερη» πρόσκληση, προσφέροντας την πολυπόθητη για τη διοίκηση Πατούλη απαρτία.

Η «αρωγή» όμως των κ.κ. Βλάχου Κώστα, Κορομπίλη Γιάννη στη διοίκηση δεν σταμάτησε στην παροχή απαρτίας που η παράταξη Πατούλη δεν μπορούσε να εξασφαλίσει μόνη της. Υπερψήφισε και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης για να περάσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο ακριβώς θέμα, χωρίς καμία αλλαγή, που αφορούσε τον Προϋπολογισμό της νεοσύστατης Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου, οι ίδιοι, είχαν καταψηφίσει στη συνεδρίαση της 21.7.2015.

Απορίας άξιο είναι τι μεσολάβησε από τις 21.07.2015 μέχρι τις 29.7.2015, ώστε οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Βλάχος Κώστας, Κορομπίλης Γιάννης, να αλλάξουν γνώμη για ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Ακόμα μεγαλύτερης απορίας άξιο είναι η απουσία του κ. Βλάχου Κώστα, από τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης που έλαβε χώρα, αμέσως μετά, στις 18:00, όπου συζητήθηκε ο «Στρατηγικός Σχεδιασμός» του Δήμου για τα έτη 2015 – 2020. Μάλλον θα είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις…

Ας καταλάβει ο κ. δήμαρχος, ο κ. πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι ότι δεν έχουν δικαίωμα να ευτελίζουν τους θεσμούς και να καταρρακώνουν το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου με τέτοιες μεθοδεύσεις που ούτε σε επίπεδο συλλόγου γειτονιάς δεν απαντώνται.

Δικαίωμα επίσης των Κ. Βλάχου και Γ. Κορομπίλη να «συμπολιτεύονται» τον κ. Πατούλη. Ας το κάνουν όμως θεσμικά και δημόσια και ας διαφυλάξουν την αξιοπρέπεια του αξιώματος του δημοτικού συμβούλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet