Eνθουσιώδης συμμετοχή στο 4ο εθελοντικό πότισμα στο Πεντελικό
Αυτοδιοίκηση

Eνθουσιώδης συμμετοχή στο 4ο εθελοντικό πότισμα στο Πεντελικό

Με τη σημαντική συμμετοχή δεκάδων εθελοντών και εργαζομένων του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και τη στήριξη του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Αυγούστου 2015 το 4ο εθελοντικό πότισμα στις περιοχές του Πεντελικού όρους, οι οποίες δεντροφυτεύτηκαν κατά τη χειμερινή και εαρινή περίοδο του 2015.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσαν οι πολυάριθμοι συμπολίτες μας, εθελοντές, μαθητές, πρόσκοποι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, οι οποίοι αψήφισαν τη ζέστη και τον δυνατό άνεμο και, μαζί με τους ανθρώπους του ΣΠΑΠ, βρέθηκαν στο σημείο του ποτίσματος, προκειμένου να διατηρήσουν στη ζωή τα χιλιάδες δεντράκια που φυτεύτηκαν κατά τους προηγούμενους μήνες. Στην προσπάθεια χρησιμοποιήθηκαν όλα τα οχήματα του Συνδέσμου, καθώς και οχήματα από τους Δήμους Αμαρουσίου, Πεντέλης, Παλλήνης, Βριλησσίων, Κηφισιάς, Σπατών – Αρτέμιδας και Ραφήνας – Πικερμίου. Για κάθε ενδεχόμενο ήταν σε επιφυλακή και το ασθενοφόρο του Δήμου Αμαρουσίου.

Πλήθος εθελοντών και αιρετών στο πότισμα

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Με την πολύτιμη στήριξη του ΣΚΑΪ και τη συμμετοχή των εθελοντών και των εργαζομένων του ΣΠΑΠ και παρά τη ζέστη, συνεχίζουμε τα καλοκαιρινά μας ποτίσματα, κάνοντας ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα στην προσπάθειά μας να δούμε τους κόπους μας να πιάνουν τόπο. Είμαστε στο δεύτερο, αλλά εξίσου σημαντικό στάδιο της προσπάθειας που συστηματικά καταβάλλουμε κάθε χρόνο για να ξανακάνουμε πράσινο το Πεντελικό. Σιγά σιγά, με τη συνεχή και σταθερή συμμετοχή των φίλων του περιβάλλοντος που δίνουν το «παρών» στις δεντροφυτεύσεις του χειμώνα και στα ποτίσματα του καλοκαιριού, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της επίτευξης του στόχου μας.

Επί το έργον...

Η προσπάθεια που καταβάλλουμε ώστε να επαναφέρουμε το Πεντελικό στην πρότερη φυσική ομορφιά του δεν είναι εύκολη και απαιτεί όλοι να επιδείξουμε τη δέουσα ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέπουμε ότι όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας, αλλά κυρίως η νέα γενιά, αγκαλιάζει την προσπάθειά μας. Σε αυτά τα νέα παιδιά οφείλουμε να διδάξουμε την ευαισθησία και την αγάπη για το περιβάλλον και το βουνό.

Ο ΣΠΑΠ θα συνεχίσει την προσπάθειά του για να πρασινίσει και πάλι την Πεντέλη. Το φθινόπωρο και τον χειμώνα φυτεύουμε και αναδασώνουμε και τα καλοκαίρια είμαστε στην πρώτη γραμμή ετοιμότητας για την αποφυγή πυρκαγιών, είμαστε παρόντες σε κάθε συμβάν και παράλληλα ποτίζουμε τα μικρά δενδρύλλια που έχουμε φυτέψει τον περασμένο χειμώνα.  Αυτό είναι το πλάνο μας και για φέτος, έτσι ενεργούμε και έτσι θα συνεχίσουμε.

Παράλληλα με τη σημερινή δράση και λόγω των αυξημένων ανέμων και άρα της αυξημένης επικινδυνότητας για πυρκαγιά, όλα τα πυροφυλάκια του ΣΠΑΠ είναι στελεχωμένα με πυροφύλακες και οχήματα, οι οποίοι σε 24ωρη βάση επιτηρούν το Πεντελικό.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι στήριξαν με τη συμμετοχή τους και αυτό το πότισμα στις πλαγιές του Πεντελικού. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές, στο Δασαρχείο Πεντέλης, στον Κυνηγετικό Σύλλογο Αμαρουσίου, στις εταιρείες και στους συλλόγους που στηρίζουν τη σημαντική αυτή προσπάθεια, τους εργαζόμενους του ΣΠΑΠ και των δήμων και κυρίως στον ΣΚΑΪ που κάνει συνεχώς το καλύτερο δυνατόν για την υποστήριξη του περιβάλλοντος».

Στη δράση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Βριλησσίων Ξενοφών Μανιατογιάννης, ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Φώτης Χρυσικός, οι αντιδήμαρχοι Βριλησσίων Αλέξης Μαυραγάνης, Κηφισιάς Δημήτρης Λιανός (μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ), Σπατών – Αρτέμιδας Παναγιώτης Λάμπρου (μέλος Ε.Ε. ΣΠΑΠ), ο αντιπρόεδρος του ΣΠΑΠ και δημοτικός σύμβουλος Διονύσου Θανάσης Κρητικός, ο αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σπατών – Αρτέμιδας Πέτρος Πουλάκης (μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ), ο πρώην δήμαρχος Βριλησσίων Κώστας Ιωαννίδης και ο τοπικός σύμβουλος Νέας Πεντέλης Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Από μέρους Εθελοντικών Ομάδων και Συλλόγων συμμετείχαν στο πότισμα: Τα Εθελοντικά Κλιμάκια Πολιτικής Προστασίας Άνοιξης, Βριλησσίων, Ραφήνας-Πικερμίου, Σπατών-Αρτέμιδας και Αγίου Στεφάνου.

Ο ΣΠΑΠ απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον γενικό διευθυντή του ΣΚΑΙ Γιάννη Σπανολιό και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κεραμιτζόγλου, για την πολύτιμη στήριξή τους σε όλες ανεξαιρέτως τις δράσεις του ΣΠΑΠ.

Επίσης ο Σύνδεσμος απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στις εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΒΟΡΕΙΝΗ, ΘΕΣΗ, ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ, ΔΗΜΟΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ Ανατολικής Αττικής, τις ηλεκτρονικές εφημερίδες ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ και ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet