Κώστας Αγγελής: Ο χαοτικός Ιούλιος 2015
Γνώμες

Κώστας Αγγελής: Ο χαοτικός Ιούλιος 2015

Έξι μήνες ήταν αρκετοί φαίνεται για να απλωθεί το νεο-κομμουνιστικό αφήγημα που μας προέκυψε στις εκλογές του Ιανουαρίου. Ακατάσχετη φλυαρία, αμπελοφιλοσοφίες της δεκάρας, δημιουργικές ασάφειες, επαναστατικές παπαρολογίες, αγωνιστικές ουτοπίες και μπαρούφες συνέθεσαν όλο αυτό το διάστημα ένα δραματικό μελόδραμα που παραδόθηκε με τους χειρότερους όρους για  εκτέλεση σε ένα ευρωπαϊκό κουαρτέτο.

Γράφει ο Κώστας Αγγελής*

Άνθρωποι εμμονικοί, που σε κανένα κράτος του πολιτισμένου κόσμου δε θα είχαν καμία απολύτως πολιτική σημασία, βρέθηκαν να κρατούν τα ηνία της χώρας. Άλλος λίγο, άλλος πολύ, έβαλαν το λιθαράκι τους ή την κοτρώνα τους στο χαοτικό Ιούλιο 2015. Μετά από ένα ακατανόητο δημοψήφισμα… τράπεζες κλειστές, χρηματιστήριο κλειστό, αγορά διαλυμένη, γέροντες εξαντλημένοι, εσωτερικός τουρισμός ανύπαρκτος και μαζί πόνος, απελπισία, δάκρυα κι όλα αυτά γιατί;

Επειδή κάποιοι Βαρουφάκηδες, κάποιοι Λαφαζάνηδες, κάποιοι Λαπαβίτσες, κάποιες Βαλαβάνηδες, κάποιες Κωσταντοπούλου αποφάσισαν να βάλουν τις ιδεοληψίες τους και τις φαντασιώσεις τους πάνω από τη χώρα. Για να εξασφαλίσουν την πολιτική τους επιβίωση και να ζήσουν το μαρξιστικό τους όραμα, έπλασαν εχθρούς και μύθους για να αγωνίζονται εναντίον τους και να αναφωνούν εκστασιασμένοι… κερδάμε Σύντροφοι. Προσπαθούν να μας πείσουν πως για όλα φταίνε οι άλλοι, το σκληρό πρόσωπο του καπιταλισμού, που ισοπεδώνει τον εργαζόμενο, ο νεοφιλελευθερισμός, που διαλύει τις κρατικές δομές και καταστρέφει το Δημόσιο και φυσικά η δικτατορία του ευρώ, που φτωχοποιεί τους Έλληνες καθημερινά, ενώ μόλις έλθει η ηρωική δραχμή όλα θα αλλάξουν.

Συνέλθετε Σύντροφοι… το δικό σας παραλήρημα δυστυχώς το πληρώνουμε όλοι. Η εντολή που έχετε είναι να κυβερνήσετε τη χώρα, να την κρατήσετε στην ευρωζώνη, στον Δυτικό κόσμο, στην ελεύθερη αγορά. Αν δεν σας αφήνουν οι αριστερές αγκυλώσεις σας μού είναι παντελώς αδιάφορο, όπως αδιάφορο με αφήνουν οι ατέρμονες συζητήσεις σας και οι αναζητήσεις σας στις Κεντρικές Επιτροπές, τα Πολιτικά Συμβούλια, τα Διαρκή Συνέδρια και εν τέλει οι συσχετισμοί και η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι… προδοτικές κυβερνήσεις συνεργασίας των τελευταίων ετών κράτησαν τη χώρα όρθια και εντός ευρώ, υπό ασφυκτικά πιεστικές συνθήκες, ενώ καταγγέλλονταν διαρκώς ως μειοδοτικές και αντιλαϊκές. Η δική σας κυβέρνηση, παρά την υπεύθυνη στάση της Αντιπολίτευσης, σπαταλά χρόνο, χρήμα, συμμάχους μην τυχόν κακοκαρδίσει την Πλατφόρμα, τις συνιστώσες, τον Ρούντι Ρινάλντι και τη Ζωή, ακροβατώντας πάνω από τη χρεοκοπία και το χάος.

Η Ελλάδα θέλει σοβαρή κυβέρνηση ώστε να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της, κυβέρνηση με ανθρώπους της αγοράς, ανθρώπους που έχουν δουλέψει στη ζωή τους, έχουν κερδίσει χρήματα, έχουν ξοδέψει χρήματα. Θέλει κυβέρνηση με κανονικούς ανθρώπους, απαλλαγμένους από εμμονές, κόμπλεξ, ρεβανσισμούς, που να συνθέτουν και να ενώνουν με όραμα και προοπτική.

Μόνο έτσι υπάρχει μια ελπίδα ο  Ιούλιος του 2015 να αποτελέσει μια κακή ανάμνηση κι όχι την απαρχή του χάους.

* Δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης 2011-2012, πρόεδρος Αετοπούλειου 2013

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet