Σωματείο Εργαζομένων Δήμου: Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου λαέ
Κοινωνία

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου: Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου λαέ

Σε «ξεσηκωμό» ενάντια στα μέτρα των μνημονίων καλεί όλους τους εργαζόμενους και τον λαό το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Ξεσηκωμός να μην πληρώσει ο λαός!

Μέσα Αυγούστου ετοιμάζουν να περάσουν τα νέα μέτρα ενάντια στην εργατική τάξη αυτοί που θα έσκιζαν τα μνημόνια και θα τα καταργούσαν.

Χωρίς αιδώ ετοιμάζουν νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, στις συντάξεις, χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και του δικαιώματος στην απεργία με νέο συνδικαλιστικό νόμο, την απελευθέρωση των απολύσεων, τη μείωση ακόμη περισσότερο του κατώτερου μισθού.

Στον κλάδο μας επιδιώκουν να μην παίρνει κανένας εργαζόμενος σύνταξη πριν τα 67. Τσεκουρώνουν μισθούς, συντάξεις και εφάπαξ. Ετοιμάζουν ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις και αξιολόγηση. Επιδιώκουν να εφαρμόσουν όλους τους προηγούμενους μνημονιακούς νόμους και να προσθέσουν και από πάνω!

Ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις των μονοπωλίων σε βάθος δεκαετιών. Θέλουν οι εργαζόμενοι να δουλεύουν νυχθημερόν για ένα κομμάτι ψωμί μέχρι τα βαθιά γεράματα!

Υπό τις ευλογίες των αστικών ΜΜΕ και των αστικών κομμάτων ετοιμάζονται να εκμεταλλευτούν το έρεισμα και τη διεισδυτικότητα της «αριστερής» φρασεολογίας, ώστε να εξαπατήσουν τον λαό και να περάσουν όλα όσα δεν κατάφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Βαφτίζουν εθνικό καθήκον την κατάργηση όλων των εργατικών δικαιωμάτων και την αφαίμαξη του κόπου μιας ζωής του κόσμου της εργασίας.

Χρησιμοποιούν κάθε δυνατό τρόπο παραπληροφόρησης, με απίθανα ψεύδη, όπως «το μνημόνιο δεν είναι ιδιοκτησία αυτής της κυβέρνησης», «επώδυνος συμβιβασμός», «θα ληφθούν αντισταθμιστικά μέτρα για τη στήριξη των αδυνάτων» για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Την ίδια ώρα ξεκαθαρίζουν στην αστική τάξη πως μόνο αυτοί μπορούν να εξασφαλίσουν την «κοινωνική ειρήνη» κατά την εφαρμογή του νέου μνημονίου για να διατηρήσουν τη στήριξή της.

Με «αριστερούς» ψάλτες όσους βουλευτές διαφωνούν, ωστόσο στηρίζουν την κυβέρνηση, αποπροσανατολίζουν τον λαό και εμποδίζουν τη ριζοσπαστικοποίησή του. Τολμούν να βαφτίζουν «δρόμο προς τον σοσιαλισμό» τη χρεοκοπημένη καπιταλιστική Ελλάδα της δραχμής.

Δεν πρέπει κανείς να τους πιστέψει! Καμία εμπιστοσύνη σε αυτούς που οργάνωσαν το δημοψήφισμα της ντροπής για να μετατρέψουν την άρνηση του λαού σε στήριξη της σφαγής του!

Μπλόκο στα νέα μέτρα και τα μνημόνια διαρκείας!

Στους χώρους δουλειάς η εργοδοσία ξεθάρρεψε και οι απολύσεις, η απλήρωτη εργασία και το κυνήγι των αγωνιστών συνδικαλιστών έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται!

Καλούμε κάθε εργαζόμενο να μπει στον αγώνα για ανατροπή των μνημονιακών μέτρων, παλιών και νέων. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο! Οργάνωση παντού! Να αξιοποιήσει ο οργανωμένος λαός την τεράστια δύναμή του!

Πατριωτικό καθήκον της τάξης μας είναι να αρνηθεί να ζήσει στη φτώχεια και την εξαθλίωση!

Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου λαέ!

Ο πρόεδρος                                                                   Ο γραμματέας

Δασκαλάκης Γιώργος                                      Αποστολίδης Φώτης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet