“Φουλάρουν οι μηχανές” για συμφωνία μέσα στην επόμενη εβδομάδα
Πολιτική

“Φουλάρουν οι μηχανές” για συμφωνία μέσα στην επόμενη εβδομάδα

Εντολή “να βάλουν στο φουλ τις μηχανές” έχουν οι υπουργοί για το κλείσιμο της συμφωνίας με τους δανειστές μέσα στην επόμενη εβδομάδα, με στόχο όλα να είναι έτοιμα μετά το Δεκαπενταύγουστο για να περάσει το πακέτο μέτρων από τη Βουλή στις 17-18 Αυγούστου και από τα ξένα κοινοβούλια γύρω στις 20 του ίδιου μήνα.

Η σημερινή και η αυριανή ημέρα θεωρούνται οι πιο ενδεικτικές για το πώς εξελίσσονται οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών. Την Τετάρτη θα γίνει μια πρώτη σύνοψη των ώς τώρα διαπραγματεύσεων σε συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Τσακαλώτου και Οικονομίας Σταθάκη με τους εκπροσώπους των δανειστών, ενώ σήμερα, Τρίτη, υπήρξε μια ακόμη συνάντηση με αντικείμενο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το ταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Μετά τις αυριανές συναντήσεις των υπουργών με τους δανειστές θα ακολουθήσει ενημέρωση του πρωθυπουργού -ο οποίος επιστρέφει από ολιγοήμερες διακοπές-, αποτίμηση των έως τώρα διαπραγματεύσεων και αποφάσεις για τα επόμενα βήματα.

Όπως αναφέρει το Έθνος, ο Αλέξης Τσίπρας θα ξεκινήσει σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με Ευρωπαίους ηγέτες, για να καταστήσει για άλλη μια φορά σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί πιστά το σχέδιο για ψήφιση της συμφωνίας εντός του Αυγούστου και να επισημάνει ότι η τήρηση των δεσμεύσεων αφορά όλους.

Μήνυμα αισιοδοξίας για την έκβαση των συζητήσεων εξέπεμψε και ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος δήλωσε ότι αν όλοι τηρήσουν τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, τότε είναι δυνατόν να επιτευχθεί συμφωνία.

Δήλωσε, μάλιστα, ενθαρρυμένος από την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα. «Οι Έλληνες εταίροι μας ανταποκρίνονται πλήρως και εποικοδομητικά και εργάζονται σκληρά για την εξεύρεση μιας συμφωνίας, η οποία είναι προς το συμφέρον όλων» σχολίασε.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet