Στο «στόχαστρο» ερευνών ο πρόεδρος του ΟΠΑΘ
Πολιτική

Στο «στόχαστρο» ερευνών ο πρόεδρος του ΟΠΑΘ

Συνεχίζεται το δικαστικό σίριαλ στον Δήμο Πεντέλης, καθώς -όπως όλα δείχνουν- πλην των πολιτικών επιχειρημάτων, όσο οδεύουμε προς τις εκλογές θα βγαίνουν στην επιφάνεια και υποθέσεις που χρήζουν διερεύνησης από τις αρμόδιες δικαστικές και διοικητικές αρχές.

Αυτή τη φορά στο «στόχαστρο» των ερευνών τίθεται ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Πεντέλης με την επωνυμία «Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού» (ΟΠΑΘ) Νίκος Τόλιος. Κατά του κ. Ν. Τόλιου προσφεύγουν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Δημητράκης, Μανώλης Γραφάκος, Αντώνης Φειδοπιάστης και Λεωνίδας Λάζος, μέσω αναφοράς στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (αρ. Πρωτ. 3359/05-02-2014), μηνυτήριας αναφοράς στον Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς (αρ. Πρωτ. Φ635/11-02-2014) κι αναφοράς στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης (αρ. Πρωτ. 11166/9317/26-02-2014).

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς των προαναφερόμενων, ο πρόεδρος του ΟΠΑΘ προχωρεί στην κατάτμηση («σπάσιμο») προμηθειών και υπηρεσιών προκειμένου αυτές να «προσαρμόζονται» στα όρια που θέτουν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις για την κατ΄ εξαίρεση προσφυγή στη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης και μάλιστα με «μία και μόνη προσφορά»! Κι αυτό, όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά, χωρίς να συντρέχει κανένας λόγος επείγοντος χαρακτήρα που θα δικαιολογούσε την προσφυγή στην παραπάνω διαδικασία. Οι προς διερεύνηση περιπτώσεις κατατμήσεων που αναφέρουν οι μηνυτές είναι συνολικά εννέα και αφορούν στην περίοδο από τον Μάρτιο του 2012 έως και τον Απρίλιο του 2013, ενώ αναφέρονται κι άλλες τέσσερις ενδεικτικές περιπτώσεις που χρήζουν διερεύνησης (όλες οι υποθέσεις αφορούν συνολικά περίπου 300.000 ευρώ).

Αξίζει ν΄ αναφερθεί ότι στο όλο θέμα άμεση ήταν η αντίδραση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης ο οποίος έλαβε τη σχετική αναφορά στις 26/2 και στις 7/3 απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο του ΝΠΔΔ Νίκο Τόλιο με την οποία του ζητεί, εντός 20 ημερών, να αποστείλει στη Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για κάθε απόφαση που αναφέρουν οι καταγγέλλοντες τα εξής στοιχεία:

  • Τον σχετικό φάκελο της κάθε απόφασης (μελέτη και απόφαση έγκρισής της, απόφαση διάθεσης πίστωσης, γνωμοδότηση επιτροπής αξιολόγησης κ.λπ.).
  • Τις αποφάσεις του επί των διαλαμβανομένων στην αναφορά για κάθε μία από τις ανωτέρω αποφάσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet