Λαϊκή Ενότητα: Έξοδος από την ευρωζώνη, τέλος τα μνημόνια και οι εκβιασμοί
Πολιτική

Λαϊκή Ενότητα: Έξοδος από την ευρωζώνη, τέλος τα μνημόνια και οι εκβιασμοί

Τη διαβεβαίωση ότι η Λαϊκή Ενότητα έχει «εναλλακτικό, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο σχέδιο», που θα βάλει «τέλος στα μνημόνια και τους εκβιασμούς» της Ε.Ε., για να επιβιώσει η χώρα, παρείχε ο επικεφαλής του νέου κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο ίδιος επισήμανε ότι η συντεταγμένη έξοδος από την ευρωζώνη είναι μια επιλογή που θα υλοποιήσει η Λαϊκή Ενότητα εφόσον χρειαστεί, προκειμένου να εφαρμόσει το πρόγραμμά της.

Παράλληλα, ο ίδιος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι δεν ανατράπηκε, αλλά παραιτήθηκε, κάτι που δείχνει «φόβο, αμηχανία και πανικό». «Η κυβέρνηση φοβήθηκε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή για να μετρηθεί η εμπιστοσύνη και να μιλήσουν οι βουλευτές και κυρίως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ» παρατήρησε.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Βουλή, το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Π. Λαφαζάνης χαρακτήρισε τις εκλογές «κρίσιμες για την επιβίωση της χώρας» και σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες η Λαϊκή Ενότητα θα παρουσιάσει αναλυτικά το πρόγραμμά της.

Σε ό,τι αφορά τα βασικά σημεία των προγραμματικών δεσμεύσεων του νέου κόμματος, ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε ότι είναι «η ακύρωση των μνημονίων για να μπορέσει η χώρα να βγει από την κρίση, η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, η εθνικοποίηση των τραπεζών για να παίξουν αναπτυξιακό ρόλο, η παραγωγική ανασυγκρότηση χώρας, οι δημόσιες επενδύσεις, η ρευστότητα και η εγκαθίδρυση μιας νέας σχέσης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «αν και δεν έχει ανατραπεί», «πήρε πρωτοβουλία Αυγουστιάτικα να παραιτηθεί και να προχωρήσει σε εκλογές εξπρές για να αποφύγει να αισθανθεί ο πολίτης της βαρύτατες επιπτώσεις του μνημονίου, να κρύψει τα επώδυνα μέτρα και να υφαρπάξει την ψήφο του λαού». «Πρόκειται για γνωστή τακτική του παλαιού δικομματισμού. Λυπάμαι γιαυτές τις μεθόδους, που δεν τιμούν τη χώρα, τον λαό και τη Δημοκρατία» σημείωσε.

Απέδωσε, επιπλέον, στην κυβέρνηση πρόθεση να «εξαφανίσει την τελευταία αντιμνημονιακή φωνή». Ο κ. Λαφαζάνης επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν αιφνιδιάζει τη Λαϊκή Ενότητα, που θα πάει στις εκλογές αποφασισμένη και με στόχο να αναδειχθεί σε μια μεγάλη καθοριστική για τις εξελίξεις δύναμη.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι 25 βουλευτές που εντάχθηκαν στο νέο κόμμα παραμένουν συνεπείς στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο ένα «μέτωπο λαϊκής βάσης των μεγάλων και ενωτικών λαϊκών αγώνων· αντιμνημονιακό, προοδευτικό, πατριωτικό, με σκοπό την εθνική ανεξαρτησία και την ανασυγκρότηση της χώρας».

Προκειμένου η Λαϊκή Ενότητα να εφαρμόσει το πρόγραμμά της θα αποφασίσει την αποχώρηση από την ευρωζώνη, εφόσον χρειαστεί και τόνισε: «Έξω από την ευρωζώνη δεν είναι η κόλαση. Υπάρχουν και άλλες χώρες έξω από την ευρωζώνη».

Σε ό,τι αφορά το θέμα της διερευνητικής εντολής, ο κ. Λαφαζάνης παρατήρησε ότι η Λαϊκή Ενότητα θα την λάβει ως τρίτη δύναμη στη Βουλή, και θα την αξιοποιήσει κάνοντας επαφές με όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, καθώς και με κοινωνικούς φορείς.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απέκλεισε συνεργασία με κόμματα που έχουν εφαρμόσει μνημόνια ή είναι μνημονιακού προσανατολισμού. Η Λαϊκή Ενότητα μπορεί να συνεργαστεί μόνο με προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις που έχουν στόχο την ακύρωση των μνημονίων, επισήμανε, και για τον λόγο αυτό κάλεσε όλες τις αριστερές προοδευτικές σε συμπαράταξη.

«Το ΄όχι΄ θα νικήσει ξανά» κατέληξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet