“Το Μαρούσι θέλει… δήμαρχο”
Πολιτική

“Το Μαρούσι θέλει… δήμαρχο”

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου Κώστας Βλάχος απαντά με… αιχμηρό τρόπο στα όσα η διοίκηση του δημάρχου Γιώργου Πατούλη υποστηρίζει για εκείνον σε πρόσφατο δελτίο Τύπου που εξέδωσε. Στην ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΜΑΡΟΥΣΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ εξηγεί, μεταξύ άλλων και πώς αντιλαμβάνεται τον ρόλο του δημάρχου. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Γράφοντας τα προηγούμενα κείμενα θέσεων του Συνδυασμού μας δεν μπορούσα να φανταστώ τον τόσο θετικό τρόπο με τον οποίο οι συμπολίτες μας δέχονται την προσπάθεια της νέας γενιάς, να δώσει το δικό της πολιτικό στίγμα απέναντι σε ένα σύστημα που μας οδήγησε στην σημερινή δύσκολη πραγματικότητα.

Η συμμετοχή μας στις Δημοτικές εκλογές ανταποκρίνεται στο αίτημα των συμπολιτών μας για αλλαγή από το παλιό στο νέο, από τα λόγια στην πράξη, από την επικοινωνία στην δημιουργία. Είναι διέξοδος στην επιθυμία του κόσμου για κάτι νέο καινοτόμο, δημιουργικό και πρακτικό, που θα βοηθήσει στο ξεπέρασμα της σημερινής κρίσης.

Πολιτική είναι να μπορείς να βάζεις προτεραιότητες. Και σήμερα, προτεραιότητα του Δήμου είναι να δώσει τέτοιες υπηρεσίες που θα έχουν άμεση θετική επίδραση στα οικονομικά κάθε οικογένειας και να παρέμβει στο τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας. Δώσαμε κάποια παραδείγματα για το πώς μπορεί ο Δήμος να κινηθεί στην κατεύθυνση αυτή. Ξεχωρίζουμε αυτές τις άμεσες πρωτοβουλίες μας από το γενικότερο πρόγραμμα και συγκεντρωνόμαστε σε αυτές.

Πολιτική όμως είναι και το αποτέλεσμα και όχι δικαιολογίες αποτυχίας. Γι΄ αυτό και οι άμεσες πρωτοβουλίες μας έχουν ήδη εξασφαλισμένα χρήματα. Και τα χρήματα αυτά προέρχονται από επανασχεδιασμό υπηρεσιών και όχι κατάργησή τους. Από μείωση κόστους λειτουργίας και όχι απολύσεις. Από κατεύθυνση των εθνικών και κοινοτικών πόρων στις προτεραιότητές μας και όχι στα άσκοπα έργα/πλυντήρια.

Έχουμε δεσμευτεί ότι θα δώσουμε αναλυτικά πριν τις εκλογές τις μελέτες μας και τα βασικά οικονομικά στοιχεία για κάθε μια από τις άμεσες πρωτοβουλίες μας.

Από εκεί και πέρα, το γενικότερο μας πρόγραμμα θα εξαρτηθεί από τη γενική οικονομική κατάσταση της χώρας, από τις κατευθύνσεις του νέου ΕΣΠΑ (γιατί το σημερινό ουσιαστικά έληξε) και από την οικονομική πραγματικότητα του Δήμου (για την οποία ο κ. Πατούλης θα κληθεί να μας εξηγήσει πολλά).

Ποιος θα μπορούσε να αντικρούσει μια τέτοια προσέγγιση των πραγμάτων; Μα μόνο ο απερχόμενος Δήμαρχος, του οποίου φαίνεται να διαταράξαμε τους σχεδιασμούς και του οποίου οι απαντήσεις και σχόλια προδίδουν άνθρωπο που αρχίζει να βρίσκεται σε πανικό.

Μερικά ερωτήματά του απαντήθηκαν ήδη, αποκαλύπτοντας έναν άνθρωπο που αγνοεί βασικά πράγματα, όπως ότι επανασχεδιασμός υπηρεσίας δεν σημαίνει κατάργηση, ότι μείωση κόστους και αποφυγή σπάταλης δεν σημαίνει απολύσεις.

Αλλά και κάποια άλλα σχόλιά του είναι χαρακτηριστικά. Μας λέει ο κ. Πατούλης:

Οι κάτοικοι του Μαρουσιού δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα αφού “..βρίσκουν αρωγή στις πρότυπες κοινωνικές δομές και υπηρεσίες που δημιούργησε η διοίκηση Πατούλη…” Ευχαριστούμε τον απερχόμενο Δήμαρχο που μας βλέπει σαν υποψήφιους πολιτικούς πελάτες του κοινωνικού παντοπωλείου, που μας αρνείται την αξιοπρέπειά μας και μας θεωρεί υποψήφια θύματα της τηλεοπτικής του ελεημοσύνης. Αυτή είναι η αντίληψη του για τη σημερινή κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα της πόλης μας.

Αντιπαρέρχομαι το ψευδέστατο της δημιουργίας της κοινωνικής υποδομής του Δήμου από αυτόν, μια που σχεδόν όλα τα παρέλαβε από τους προηγούμενους. Να του θυμίσω μόνο, ότι το Δημοτικό πολυϊατρείο είναι προσωπικό δημιούργημα, από το 1992, ενός αγνού ανθρώπου, του Β. Δημάδη. Αυτό το δημιούργημα αντέγραψε στην Πεύκη ο κ. Πατούλης και το μετέτρεψε σε μια από τις γνωστές ΜΚΟ.

Ενοχλήθηκε ο απερχόμενος Δήμαρχος από τον χαρακτηρισμό έργα/πλυντήρια που χρησιμοποιώ και έσπευσε να μας αναφέρει κάποιον κατάλογο “έργων” του.

Εξηγώ: έργο/πλυντήριο είναι ένα έργο που γίνεται χωρίς λόγο και στοιχίζει τρεις φορές πάνω από το κανονικό. Θα επανέλθουμε και με νούμερα αρκετά σύντομα.

Όσο για τον κατάλογο που παραθέτει, εγώ ξέρω ότι έξι παιδικούς σταθμούς εγκαινίασε, αλλά μόνο ένα κατασκεύασε και για νέες πλατείες ακόμα ψάχνω να τις βρω.

Είχα θέσει στον κ. Πατούλη το ερώτημα πώς γίνεται να στηρίζει μέχρι σήμερα την πολιτική του στο ότι παρέλαβε ένα “χρεωμένο” Δήμο, γεμάτο “κακοδιαχείριση”, αλλά να στεγάζει στη διοίκηση και τον συνδυασμό του την συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων της τότε διοίκησης; Κατέληγα στο συμπέρασμα ότι έχουμε από μέρους του αναξιοπιστία ή ανικανότητα.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος δεν αρνήθηκε το γεγονός που σημείωσα. Αντί όμως να δώσει την δική του εξήγηση, εξετράπη σε ύβρεις και χαρακτηρισμούς που δεν ταιριάζουν σε Δήμαρχο. Όσο όμως εγώ δεν παίρνω απάντηση, τόσο τα συμπεράσματα μου και οι ενδείξεις αναξιοπιστίας θα μετατρέπονται σε αποδείξεις.

Και κάτι προσωπικό, σχετικά με την επίμονη αναφορά του στην οικογένειά μου. Για την οικογένειά μου, την προσφορά της στα κοινά και τη γενικότερη παρουσία και συμπεριφορά της, είμαι περήφανος. Επειδή όμως στο Μαρούσι είμαστε όλοι γνωστοί, θα του συνιστούσα να αποφύγει ώστε οι οικογένειες μας να αποτελέσουν μέρος του προεκλογικού διαλόγου.

Τέλος, αναφορικά με το ερώτημά του, αν το πρόβλημα της πόλης είναι η παρουσία μου στα τηλεοπτικά κανάλια, θα του έλεγα ότι είναι πρόβλημα μιας πόλης, όταν ο Δήμαρχός της καταλαμβάνει τον ρόλο του μαϊντανού των τηλεοπτικών εκπομπών. Για τέτοιους ρόλους ούτε διάθεση έχω, ούτε σαν Δήμαρχος ο χρόνος μου θα μου επαρκεί.

Το Μαρούσι χρειάζεται Δήμαρχο με μυαλό και χρόνο μόνο για το Μαρούσι και τους ανθρώπους του.

Κωνσταντίνος Χρ. Βλάχος

Υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet