“Ανήφορος” στους παιδικούς σταθμούς για τη Μαργαρίτα Δημητρίου-Καβρουδάκη
Πρόσωπα & Πράγματα

“Ανήφορος” στους παιδικούς σταθμούς για τη Μαργαρίτα Δημητρίου-Καβρουδάκη

Έντονο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής στη συνεδρίαση της Τετάρτης 2 Σεπτεμβρίου 2015 αναφορικά με τις εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς και στο εάν θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις των γονέων.

Απαντήσεις στα ερωτήματα των δημοτικών συμβούλων ανέλαβε να δώσει η πρόεδρος του ΠΑΙΣΔΑΠ (Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Αγίας Παρασκευής) Μαργαρίτα Δημητρίου-Καβρουδάκη. Όπως ανέφερε η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας, μέχρι σήμερα  έχουν εγγραφεί 640 παιδιά, ενώ θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση επιλογής στις 13 Σεπτεμβρίου 2015, αμέσως μετά την ανακοίνωση επιτυχόντων του προγράμματος ΕΣΠΑ (μέχρι στιγμής, μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας έχουν γίνει δεκτά 200 παιδιά).

Όπως πρόσθεσε η κα Μ. Δημητρίου-Καβρουδάκη, όσα παιδιά τυχόν μείνουν εκτός παιδικών σταθμών θα καταβληθεί προσπάθεια να φιλοξενηθούν έως το τέλος Σεπτεμβρίου, εφόσον ξεκαθαρίσει το τοπίο και γίνουν οι όποιες διαγραφές προκύψουν.

Σε εκείνο, πάντως, το σημείο που η πρόεδρος του ΠΑΙΣΔΑΠ ήταν κατηγορηματική είναι ο τρόπος επιλογής των σχετικών αιτήσεων. Απαντώντας σε αιχμές που άφησε ο τέως δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, η κα Δημητρίου-Καβρουδάκη διαβεβαίωσε ότι η όλη διαδικασία είναι «ανοιχτή ηλεκτρονικά» σε κάθε ενδιαφερόμενο, ενώ ο τρόπος μοριοδότησης που ακολουθείται είναι «αυστηρώς αντικειμενικός».

Μάλιστα, προς επίρρωση των λόγων της, η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας αναφέρθηκε σε παράπονα που δέχεται η ίδια από γνωστούς της, τα παιδιά των οποίων δεν έγιναν δεκτά στην πρώτη φάση επιλογής, «ακριβώς επειδή τα κριτήρια που βάζουμε είναι αυστηρότατα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναμφίβολα, το έργο που έχει μπροστά της η κα Δημητρίου-Καβρουδάκη και από το οποίο θα κριθεί, μόνο εύκολο δεν είναι, δεδομένου και των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει συνολικότερα η χώρα και ειδικότερα ο Δήμος Αγίας Παρασκευής. Γιατί το θέμα δεν είναι να ικανοποιηθούν μόνο όλες οι αιτήσεις εγγραφών, αλλά και να διασφαλιστούν στοιχειωδώς αποδεκτές συνθήκες, τόσο για τα φιλοξενούμενα παιδιά όσο και για το παιδαγωγικό κι άλλο προσωπικό των παιδικών σταθμών.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet