Κώστας Αγγελής: 8 μήνες που θα θελήσουμε γρήγορα να ξεχάσουμε 
Γνώμες

Κώστας Αγγελής: 8 μήνες που θα θελήσουμε γρήγορα να ξεχάσουμε 

«…ξεκίνησε την ομιλία του, λέγοντας ότι θέλει να σας πει αλήθειες. Έλεγε ψέματα για να κερδίσει την ψήφο σας. Και όποιος τον πίστεψε την πάτησε. Έτσι απλά και κυνικά. Σας είπε επίσης ότι δεν γινόταν αλλιώς. Πέρσι όμως, από αυτό εδώ το βήμα είχε δώσει την τελευταία μεγάλη αντιμνημονιακή του παράσταση. Είχε καταγγείλει το μνημόνιο και μας είχε διαβεβαιώσει πως δεν γινόταν αλλιώς. Είχε επίσης καταγγείλει ότι τον συκοφαντούσαν πως θέλει την Ελλάδα στη δραχμή…».

Γράφει ο Κώστας Αγγελής*

Θα πίστευε κανείς πως πρόκειται για ένα απόσπασμα ομιλίας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, όπου ο πρόεδρος της Ν.Δ. στηλιτεύει τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό, που λέει προδήλως και μια ψυχή, για τα έργα και τις ημέρες του και τις προεκλογικές του ασυναρτησίες. Ίσως ο Σταύρος Θεοδωράκης χρησιμοποιούσε αυτά τα επιχειρήματα για να καταδείξει την αδυναμία διακυβέρνησης από τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό. Η Φώφη Γεννηματά θα μπορούσε επίσης να στηρίξει τον προεκλογικό της λόγο στις αναφορές του Τσίπρα πως δεν γινόταν αλλιώς και υπέγραψε.

Θα πίστευε, ίσως, θα μπορούσε…. Όλοι τους θα ήταν επίκαιροι και δεικτικοί με παρόμοιες φράσεις στην προεκλογική ρητορική τους. Όμως είναι λέξη – λέξη απόσπασμα από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ στις 15 Σεπτεμβρίου 2012!!!  Όταν κατηγορούσε τον Αντώνη Σαμαρά γι΄ αυτά που ο ίδιος είχε στο μυαλό του να υλοποιήσει 28 μήνες αργότερα, λίγο πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου. Είναι οι λόγοι για τους οποίους ετοιμάζεται να κλείσει η μελαγχολική παρένθεση που άνοιξε στις 25 Ιανουαρίου, αφήνοντας πίσω συντρίμμια, πόνο και χρέη κι άλλα χρέη.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων εγκλωβισμένος στις ιδεοληψίες του, στις συνιστώσες του και σε λογικές δεκαπενταμελούς. Αποτυχημένες επιλογές συνεργατών, κακές εκτιμήσεις δεδομένων, χειρότερα αποτελέσματα διακυβέρνησης και επιπτώσεις ανυπολόγιστες για όλους εμάς. Άλλοι τον παρέσυραν, από άλλους γοητεύτηκε, κάποιοι τον πρόδωσαν, πολλοί δεν τον κατάλαβαν και στο τέλος… ηρωική έξοδος και επιστροφή στα ανέμελα χρόνια της αριστεροσύνης, του αμπέχονου και της επανάστασης.

8 μήνες κατάρρευσης και ανικανότητας πρακτικών και προσώπων. 8 μήνες για να υπερθεματίσουν και να δικαιώσουν τον μεγάλο Ουίνστον Τσώρτσιλ και τη ρήση του «αν θέλετε να ξεφορτωθείτε μια για πάντα την Αριστερά, αφήστε την να κυβερνήσει 3-4 μήνες», εμείς το διπλασιάσαμε! 8 μήνες που ο ιστορικός του μέλλοντος θα αποφεύγει να συμπεριλάβει ακόμη και στις σημειώσεις του. 8 μήνες που θα θελήσουμε γρήγορα να ξεχάσουμε, όταν στρέψουμε το βλέμμα στο αύριο και την κανονικότητα.

*Δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης 2011-2012, πρόεδρος Αετοπούλειου 2013

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet