Αυλαία για τον Κιν/γράφο «Θ. Βέγγος» – Πρεμιέρα για τις Πολιτιστικές Συναντήσεις
Πολιτισμός

Αυλαία για τον Κιν/γράφο «Θ. Βέγγος» – Πρεμιέρα για τις Πολιτιστικές Συναντήσεις

Πέφτει σήμερα Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015 η αυλαία των προβολών του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου Αγίας Παρασκευής «Θανάσης Βέγγος», ενώ, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Σεπτεμβρίου που διοργανώνεται στον Δήμο, ανοίγει η αυλαία για τις «Πολιτιστικές Συναντήσεις Αλέκος Κοντόπουλος».

Συγκεκριμένα, στον Κινηματογράφο θα προβληθούν, στις 21:00, η παιδική ταινία «Το νησί του Πειρατή» και στις 23:00, η σινεφίλ ταινία «Ο Τρίτος Άνθρωπος».

«Το νησί του Πειρατή»«Το νησί του Πειρατή»

Τη σκηνοθεσία της έγχρωμης animation ταινίας, γαλλικής παραγωγής έτους 2014 και διάρκειας 85, υπογράφει ο Ζαν-Φρανσουά Λαγκιονί. Η ταινία βραβεύθηκε στο παιδικό τμήμα του Φεστιβάλ Σικάγου.

Στις αρχές του 19ου αιώνα, ένα 15χρονο αγόρι το σκάει από ένα ορφανοτροφείο της Κορνουάλης, κλέβει ένα πλοίο μαζί με δυο μικροαπατεώνες και σαλπάρουν για το νησί του περιβόητου πειρατή Μπλακ Μορ που ήταν πάντα το ίνδαλμά του. Το πολυτάραχο αυτό ταξίδι στις μακρινές θάλασσες θα αλλάξει την κοσμοθεωρία του για πάντα.

«Ο Τρίτος Άνθρωπος»«Ο Τρίτος Άνθρωπος»

Τη σκηνοθεσία της ασπρόμαυρης ταινίας μυστηρίου, αγγλικής παραγωγής έτους 1949 και διάρκειας 100΄, υπογράφει ο Κάρολ Ριντ. Πρωταγωνιστούν: Αλίντα Βάλι, Όρσον Γουέλς, Τζόζεφ Κότεν, Τρέβορ Χάουαρντ.

Ένας άνεργος συγγραφέας φτάνει στη μεταπολεμική Βιέννη και τη βρίσκει χωρισμένη στα δύο από τους νικητές συμμάχους και πεινασμένη, καθώς υπάρχουν λίγες προμήθειες και η μαύρη αγορά ανθίζει. Φτάνει μετά την πρόσκληση ενός πρώην συμμαθητή και φίλου που του προσέφερε δουλειά μόνο και μόνο για να μάθει πως εκείνος σκοτώθηκε πρόσφατα σε ένα παράξενο τροχαίο. Μιλώντας, λοιπόν, με τους φίλους και τους συνεργάτες του παρατηρεί πως οι ιστορίες τους αντιφάσκουν. Κι έτσι αποφασίζει να ανακαλύψει την αλήθεια…

«Ο Κινηματογράφος επαναλειτούργησε», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, «μετά το κλείσιμο του το περσινό καλοκαίρι, στον ανακαινισμένο χώρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου “Σταύρος Κώτσης” από την Παρασκευή 17 Ιουλίου με πολύ μεγάλη επιτυχία. Παρά την καθυστέρηση στην έναρξη του πρόβαλε 32 (8 παιδικές) ποιοτικές ταινίες για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα, με δωρεάν είσοδο φέτος, με εξαιρετική ανταπόκριση από τους πολίτες Αγίας Παρασκευής που εκφράστηκε με τη μεγάλη προσέλευση και την ικανοποίηση μικρών και μεγάλων».

«Ο νέος  πολύ όμορφος και λειτουργικός χώρος του Κινηματογράφου», συνεχίζει η ανακοίνωση, «που είναι κατάλληλος για ποικίλες εκδηλώσεις από την άνοιξη έως το φθινόπωρο και αποτελεί ένα σημαντικό πολιτιστικό απόκτημα για την πόλη μας και ένα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση του Πολιτιστικού – Αθλητικού Κέντρου “Στ. Κώτσης” (πρ. στρατόπεδο “Σπυρούδη”), θα φιλοξενήσει από τις 12 έως τις 22 Σεπτεμβρίου το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεάτρου με συμμετοχή της Θεατρικής Ομάδας του Δήμου Αγίας Παρασκευής».

Παράσταση «Στρατηγού Μακρυγιάννη Απομνημονεύματα»Με την παρουσίαση των Απομνημονευμάτων του Στρατηγού Μακρυγιάννη σε θεατρική μορφή (για πρώτη φορά) με σκηνοθεσία – διασκευή – ερμηνεία από τον Θανάση Σαράντο ανοίγει η αυλαία των «Πολιτιστικών Συναντήσεων – Αλέκος Κοντόπουλος» στον κήπο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής (Αλ. Κοντόπουλου 13), στις 21:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet