Σύσκεψη δημάρχου Πεντέλης με διευθυντές Α/βάθμιας & Β/βάθμιας Εκπαίδευσης
Κοινωνία

Σύσκεψη δημάρχου Πεντέλης με διευθυντές Α/βάθμιας & Β/βάθμιας Εκπαίδευσης

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συντονιστική σύσκεψη, εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2015-2016, μεταξύ του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη και των διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις 6:00 το απόγευμα της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου 2015.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η αρμόδια θεματική αντιδήμαρχος Παιδείας, ο τοπικός αντιδήμαρχος Μελισσίων, οι πρόεδροι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Ο δήμαρχος, κατά την έναρξη της σύσκεψης, τόνισε την προτεραιότητα που δίνει στην εκπαίδευση και υπογράμμισε τη σημασία του ρόλου της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, καθώς, όπως ανέφερε, «είναι αυτή που θα γαλουχήσει τα παιδιά μας ως αυριανούς πολίτες».

Τόνισε, επίσης, το σοβαρό θέμα που αντιμετωπίζει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Πεντέλης για την ασφάλεια των παιδιών. Το Σχολείο καλείται να λειτουργήσει με τις σκαλωσιές στο κτήριο και το έργο σε εξέλιξη και ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι «όλα θα προωθηθούν με βάση την ασφάλεια των παιδιών».

Δεσμεύτηκε επίσης να διεκδικήσει την παράταση της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ από ΚΕΔΕ και ΠΕΔΑ για τα μεγάλα σε εξέλιξη έργα στον Δήμο:

  • ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ Ι και ΙΙ.
  • Συγκρότημα Σχολείων στο Ο.Τ. 122.
  • Βρεφονηπιακός Σταθμός επί των οδών Αλεξανδρουπόλεως και Σουκάκου στη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν με τον δήμαρχο τα θέματα της ημερήσιας διάταξης όπως:

  1. Έναρξη λειτουργίας σχολικών μονάδων – Οδηγίες δημάρχου προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς.
  2. Έργα  – συντηρήσεις – επισκευές σχολικών μονάδων. α) Πίνακας συντηρήσεων σχολείων. β) Κατανομή ΣΑΤΑ Επισκευής και Συντήρησης Σχολικών Μονάδων 47.800,00 ευρώ: 28.680,00 ευρώ Α/βάθμια – 19.120,00 ευρώ Β/βάθμια. γ) Πορεία υλοποίησης μεγάλων έργων (ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – Σχολικό Συγκρότημα Καλλιθέας Πεντέλης).
  3. Συγκέντρωση σχολικών ειδών από το Εθελοντικό Κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης.
  4. Έναρξη λειτουργίας Κέντρου Διά Βίου Μάθησης για τη χρονική περίοδο Οκτώβριος 2015 – Φεβρουάριος 2016.
  5. Έναρξη λειτουργίας Προγράμματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας για μαθητές των σχολείων του Δήμου Πεντέλης.
  6. Προγραμματισμός δωρεάν εξετάσεων μαθητών για χορήγηση Ατομικών Δελτίων Υγείας σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης».
  7. Πρόσληψη καθαριστριών – σχολικών τροχονόμων.
  8. Λειτουργία κυλικείων σχολικών μονάδων.
  9. Θέματα Διαδικτύου – internet σχολικών μονάδων.

Κλείνοντας ο δήμαρχος ευχήθηκε καλή νέα σχολική χρονιά και, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου επανέλαβε την πάγια θέση του, ότι «η Παιδεία αποτελεί πρώτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα στη λειτουργία του Δήμου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet