Ξένα ΜΜΕ: Αλέξης Τσίπρας, ο καθαρός νικητής των εκλογών
ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Ξένα ΜΜΕ: Αλέξης Τσίπρας, ο καθαρός νικητής των εκλογών

Πολλά ξένα ΜΜΕ υποδέχτηκαν τη διαφαινόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 30-34% έναντι 28,5-32,5% της Νέας Δημοκρατίας, όπως δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα του διακαναλικού exit poll για τις εθνικές εκλογές που μεταδόθηκε αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης, στις 7:00 το απόγευμα της Κυριακής.

«Όλα δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επικρατήσει της Νέας Δημοκρατίας», σημειώνει η Χελένα Σμιθ της Guardian.

«Οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν συγκεντρωθεί στο κεντρικό περίπτερο του κόμματος στην πλατεία Κοραή στο κέντρο της Αθήνας σηκώθηκαν πάνω και ζητωκραύγασαν, μόλις ανακοινώθηκε το διακαναλικό exit poll», συνεχίζει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

«Για να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν πίστευα πως θα χάναμε, αλλά ότι θα κερδίζαμε. Και το συναίσθημα είναι πολύ ωραίο», τονίζει στη βρετανίδα ανταποκρίτρια η ψυχίατρος Δήμητρα Αναγνώστου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται στον νικητή των εκλογών, αλλά προκειμένου να φτιάξει κυβέρνηση, θα πρέπει να αναζητήσει συνεργασίες με άλλα κόμματα», προσθέτει ο πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας Αλμπέρτο Ναρντέλο.

«Ωστόσο, όπως φαίνεται, τρίτο κόμμα θα είναι η νεοναζιστική παράταξη της Χρυσής Αυγής», καταλήγει το δημοσίευμα της Guardian.

Με τη σειρά του, ο ανταποκριτής της ιταλικής Repubblica, Ματέο Πουτσαρέλι εκτός από τη νίκη του Αλέξη Τσίπρα επισημαίνει πως «στο σύνολο τους, τα κόμματα της Aριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ) συγκεντρώνουν γύρω στο 45% των ψήφων».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet