Το προσφυγικό έδωσε… πόντους στη Χ.Α. σε νησιά του Ανατ. Αιγαίου
ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Το προσφυγικό έδωσε… πόντους στη Χ.Α. σε νησιά του Ανατ. Αιγαίου

Με φόντο την προσφυγική κρίση, τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής (Χ.Α.) εμφανίζουν αύξηση σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, χωρίς πάντως το κόμμα να φτάσει σε ποσοστά που να αποσπά έδρα ή να ξεκολλάει από την τέταρτη θέση.

Σε όσες περιφέρειες το κόμμα κατέγραψε ενίσχυση, η απήχησή του κυμαίνεται στα ποσοστά της επικράτειας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το πρωί της Δευτέρας (με σχεδόν απόλυτη ενσωμάτωση), η Χρυσή Αυγή δεν καταφέρνει, ξανά, να εκλέξει βουλευτή στις περιφέρειες Δωδεκανήσου, Λέσβου, Σάμου ή Χίου. Ωστόσο, στις περιφέρειες αυτές καταγράφει αύξηση περίπου 2,5 μονάδων σε σύγκριση με τις εκλογές του Ιανουαρίου.

Στην περιφέρεια Δωδεκανήσου, η Χ.Α. βρίσκεται στο 8,09% έναντι 5,53% που είχε τον Ιανουάριο. Είναι τέταρτο κόμμα στην περιφέρεια και δεν εκλέγει βουλευτή.

Στη Λέσβο, τα ποσοστά της ανέβηκαν στο 7,85% από 4,66% τον Ιανουάριο. Είναι τέταρτο κόμμα στην περιφέρεια και δεν εκλέγει βουλευτή.

Στη Σάμο, τα ποσοστά της Χ.Α. βρίσκονται στο 7,66% από 5,54% τον Ιανουάριο. Είναι τέταρτο κόμμα στην περιφέρεια και δεν εκλέγει βουλευτή.

Στη Χίο, τα ποσοστά της Χ.Α. βρίσκονται στο 5,82% από 4,69% τον Ιανουαρίου. Είναι τέταρτο κόμμα στην περιφέρεια και δεν εκλέγει βουλευτή.

Στα επιμέρους, στα εκλογικά τμήματα του Δήμου της Κω τα ποσοστά της Χ.Α. ανέβηκαν από 5,07% στο 10,15%.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet