Ενότητα: Η ματαίωση του Φεστιβάλ έπληξε το κύρος του Δήμου Αμαρουσίου
Πολιτισμός

Ενότητα: Η ματαίωση του Φεστιβάλ έπληξε το κύρος του Δήμου Αμαρουσίου

Να μην μεσολαβεί καμία διοργανώτρια εταιρεία ανάμεσα στον Δήμο Αμαρουσίου και καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στο καλοκαιρινό Φεστιβάλ του Δήμου προτείνει η δημοτική παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι.

Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου δηλώνει την έκπληξή της για τους λόγους ματαίωσης μέρους του φετινού Φεστιβάλ (βλέπε δημοσίευμα Ματαιώνεται το υπόλοιπο Φεστιβάλ Αμαρουσίου), τονίζει ότι η ματαίωση έπληξε το κύρος του Δήμου και κατηγορεί τον δήμαρχο Γιώργο Πατούλη ότι δεν επέβαλε ποινικές ρήτρες για αθέτηση των υποχρεώσεων της διοργανώτριας εταιρείας.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Η ματαίωση του Φεστιβάλ έπληξε το κύρος του Δήμου Αμαρουσίου

Με έκπληξη διαβάσαμε πριν από μερικές εβδομάδες ανακοίνωση πως ματαιώθηκαν οι εκδηλώσεις του καλοκαιρινού Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου.

Οι λόγοι που επικαλέσθηκε η εταιρεία Epoca productions, που είχε αναλάβει τη διοργάνωση του Φεστιβάλ, ήταν οι βροχές, το δημοψήφισμα και οι εκλογές. Πράγματι οι πολιτικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερες. Παρ΄ όλα αυτά όμως, οι περισσότεροι Δήμοι, συνέχισαν κανονικά το πρόγραμμά τους: Kηφισιά, Βριλήσσια, Πεντέλη, Χαλάνδρι, Βύρωνας κ.λπ. Γιατί δεν έγινε το ίδιο και στο Μαρούσι;

Γιατί η εταιρεία επικαλείται το δημοψήφισμα που διεξήχθη στις 5/7, ενώ η ανακοίνωση της ματαίωσης του Φεστιβάλ έγινε στις 19/8 και αφού αρκετές από τις εκδηλώσεις είχαν ήδη πραγματοποιηθεί; Το Φεστιβάλ δε, ­θα ολοκληρωνόταν 19/9, ενώ οι εκλογές που επικαλείται η εταιρεία, δεν θα πραγματοποιούνταν πριν τις 20/9.

Προφανώς, δεν συνέφερε οικονομικά την εταιρεία που είχε αναλάβει το Φεστιβάλ να το ολοκληρώσει κι έτσι το ματαίωσε, πλήττοντας το κύρος του Δήμου, το κύρος του θεσμού, αλλά και την ανάγκη των δημοτών για ψυχαγωγία.

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται πως όταν οι ιδιώτες αναλαμβάνουν «υποχρεώσεις» για λογαριασμό του Δήμου, πάντα βάζουν σε προτεραιότητα το οικονομικό τους συμφέρον.

Έκπληξη επίσης προκαλεί η επιστολή της εταιρείας που αναφέρει:

«Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Αμαρουσίου και ειδικά τον δήμαρχο Γιώργο Πατούλη, για την εμπιστοσύνη και τη συμπαράσταση που μας δείχνει».

Σε τι ακριβώς συνίσταται η συμπαράσταση του κ. Πατούλη; Μήπως ότι δεν επέβαλε ποινικές ρήτρες για αθέτηση των υποχρεώσεων της εταιρείας ή για το ότι στη σχετική σύμβαση δεν προβλεπόταν καθόλου τέτοιος όρος;

Και τέλος ποιος διαπραγματεύτηκε τη σύμβαση; η μονοπαραταξιακή διοίκηση της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.; Γιατί στο Δημοτικό Συμβούλιο τέτοια σύμβαση δεν παρουσιάστηκε ποτέ.

Είναι φανερό πως θα πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος δημιουργίας και πραγματοποίησης του καλοκαιρινού Φεστιβάλ του Δήμου, όπου ο Δήμος θα έχει λόγο και άποψη για τις εκδηλώσεις που θα φιλοξενεί και έτσι θα μπορεί να ασκεί ουσιαστική πολιτιστική πολιτική, όπου δεν θα διαμεσολαβεί καμιά εταιρεία ανάμεσα στον Δήμο και τους καλλιτέχνες, γιατί έτσι μόνον προασπίζονται τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών, και όχι τα κέρδη των «καλλιτεχνικών εργολάβων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet