Β. Ζορμπάς: Είμαστε υπερήφανοι για το πρόγραμμα ΚΕΠ Υγείας
Κοινωνία

Β. Ζορμπάς: Είμαστε υπερήφανοι για το πρόγραμμα ΚΕΠ Υγείας

Με ανακοίνωσή του, ο τέως δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Αγία Παρασκευή η Πόλη μας, Βασίλης Ζορμπάς, αναφέρεται στην εφαρμογή του προγράμματος ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο, η οποία -όπως αναφέρει- δημιουργήθηκε επί της δημαρχιακής θητείας του και θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2015.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

 

Η δημοτική παράταξη «Αγία Παρασκευή η πόλη μας» αισθάνεται μεγάλη ικανοποίηση γιατί στον μακρύ κατάλογο των Κοινωνικών Δομών, που οργανώθηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής μας θητείας (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Μαγειρείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Ανταλλακτήριο Ρούχων, Κοινωνικό Φαρμακείο, Πρόγραμμα «Καταπολέμησης της Φτώχειας», Πολυχώρος «Γυναίκα και Δημιουργία»), προστίθεται άλλη μια: Του ΚΕΠ Υγείας, στο οποίο θα είναι δυνατός ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος πολλών σοβαρών νοσημάτων.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, τον Φεβρουάριο του 2014, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα αυτό, αφού πληρούσε όλες τις απαιτητικές προδιαγραφές, μαζί με άλλους 13 Δήμους (σε σύνολο 325). Στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Προγράμματος, ο τότε δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων:

«Υποδεχτήκαμε ένθερμα και ανταποκριθήκαμε με ενθουσιασμό στην πρόταση του ΕΔΔΥΠΠΥ για τη συμμετοχή του Δήμου μας στο πρωτοποριακό και καινοτόμο πιλοτικό πρόγραμμα ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ. Με την πρόσθετη ιδιότητά μου ως πνευμονολόγος είμαι σε θέση να γνωρίζω την αξία του προληπτικού ελέγχου και της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα υγείας. Μας τιμά το ότι είμαστε ανάμεσα στους 14 πρώτους Δήμους της χώρας που συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή του και η επιλογή αυτή μας επιφορτίζει με τη δημιουργική ευθύνη να εξασφαλίσουμε όλες τις προϋποθέσεις για την άρτια διεξαγωγή του προγράμματος στον Δήμο μας».

Η εφαρμογή του Προγράμματος εγκαινιάζεται τελικώς από τον δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθόπουλο, στις 29 Σεπτεμβρίου και είμαστε βέβαιοι ότι θα προσφέρει πολλά στους κατοίκους της πόλης μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet