Το ΚΟΙΠΑΠ φέρεται να απέτρεψε εκδήλωση για τα άτομα Τρίτης Ηλικίας
Κοινωνία

Το ΚΟΙΠΑΠ φέρεται να απέτρεψε εκδήλωση για τα άτομα Τρίτης Ηλικίας

Η δημοτική ομάδα Λυκόβρυση – Πεύκη 2020 εκφράζει τον προβληματισμό και τα παράπονά της προς το Δ.Σ. του ΚΟΙΠΑΠ αναφορικά με τον τρόπο που αντιμετώπισε την πρωτοβουλία της να πραγματοποιήσει συμβολική εκδήλωση για τα άτομα Τρίτης Ηλικίας του Δήμου.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της, αρχικώς η διοίκηση του εν λόγω νομικού προσώπου δεν έδωσε καμία απάντηση στο αίτημα της δημοτικής ομάδας για να χρησιμοποιήσει την αίθουσα των ΚΑΠΗ Πεύκης και Λυκόβρυσης για την παράθεση γεύματος στους ηλικιωμένους, ενώ, μετά από επικοινωνία εκπροσώπου τους με τον πρόεδρο του ΚΟΙΠΑΠ, η αιτιολογία για τη μη απάντηση ήταν ότι ο Δήμος έχει προγραμματίσει άλλες δραστηριότητες για την 5η Οκτωβρίου, η οποία ωστόσο δεν συνέπιπτε χρονιά με τις ημερομηνίες στις οποίες ζητούσε την άδεια η Λυκόβρυση-Πεύκη 2020 (30/9 και 1/10).

Ακολουθεί η ανακοίνωση της δημοτικής ομάδας, καθώς και η αλληλογραφία μεταξύ των δύο πλευρών:

“Η ανθρωπιά θυσιάστηκε στις μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες”

Η Δημοτική  Ομάδα ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 2020, με την από 09/09/2015 επιστολή της προς το Δ.Σ. του ΚΟΙΠΑΠ, ζήτησε να της δοθεί η άδεια, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Τρίτης Ηλικίας, την 01/10/2015, να παραθέσει συμβολικά, στην αίθουσα των ΚΑΠΗ Πεύκης και Λυκόβρυσης, ένα γεύμα προς όλους τους άπορους γέροντες των ΚΑΠΗ, θέλοντας να προσφέρει λίγες στιγμές χαράς και ανακούφισης στους ανήμπορους αυτούς, απόμαχους της ζωής, συμπολίτες μας.

Μέχρι χθες, και επειδή δεν είχαμε κάποια επίσημη απάντηση εκ μέρους του Δ.Σ. του ΚΟΙΠΑΠ, ο επικεφαλής της δημοτικής μας ομάδας κ. Ιωάννου, θέλοντας να ενημερωθεί σχετικά με το θέμα (οι ημερομηνίες εξάλλου πίεζαν), επικοινώνησε με το ΚΟΙΠΑΠ και είχε μάλιστα την ευκαιρία να μιλήσει προσωπικά με τον πρόεδρό του, κ. Τσελέντα.

Ο κ. Τσελέντας, μέσα σε ένα ευγενικό και εποικοδομητικό κλίμα ομολογουμένως, συζήτησης, εξήγησε στον κ. Ιωάννου ότι πράγματι δεν έστειλε κάποια απαντητική επιστολή σχετικά με το παραπάνω θέμα και τούτο διότι, όπως εξήγησε, υπάρχουν προγραμματισμένες άλλες δραστηριότητες για την περίοδο αυτή, και δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί παράλληλα με αυτές, και η δική μας. Επισήμανε δε, ότι  θα μας δοθούν άλλες ευκαιρίες συνεργασίας στο μέλλον.

Σήμερα το πρωί η χθεσινή συζήτηση, (με πρωτοβουλία του κ. Ιωάννου), επισημοποιήθηκε μέσα από ένα e-mail στο οποίο ο πρόεδρος κ. Τσελέντας περιέγραφε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του ΚΟΙΠΑΠ. Στην επιστολή περιγράφεται η προγραμματισμένη εκδήλωση του ΚΟΙΠΑΠ για την 5η του μηνός Οκτωβρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης ηλικίας και αναφέρεται σε επαίνους για την πρωτοβουλία μας αυτή και ευχολόγια προθέσεων μιας ανάλογης συνεργασίας για το μέλλον.

Δεν αμφισβητούμε, σε καμία περίπτωση, το τονίζουμε αυτό,τις καλές προθέσεις για συνεργασία μαζί μας του προέδρου κ. Τσελέντα, όμως εδώ θα θέλαμε να εκφράσουμε καλοπροαίρετα τους προβληματισμούς  μας σχετικά με τα παρακάτω θέματα.

  1. Γιατί αυτή η ολιγωρία απάντησης εκ μέρους του ΚΟΙΠΑΠ; Και  μάλιστα μετά από την επικοινωνία, με πρωτοβουλία του κ. Ιωάννου, για ένα τόσο μεγάλο κοινωνικής σημασίας θέμα όπως είναι αυτή η προσφορά αγάπης σε κάποιους  συνανθρώπους μας της Τρίτης Ηλικίας, που τόσο πολύ την έχουν ανάγκη;
  2. Και τι είναι αυτό που εμπόδισε στο να μας δοθεί η άδεια να πραγματοποιήσουμε τη δική μας εκδήλωση Γεύματος Αγάπης την 30ή και 1η  του Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου αντίστοιχα, η οποία αφενός δεν είναι ίδιου περιεχομένου (Γεύμα Αγάπης με Εκδρομή)  και η οποία αφετέρου, ΔΕΝ συμπίπτει με την ήδη προ-γραμματισμένη στις 5 Οκτωβρίου εκδρομή στη Νέα Μάκρη εκ μέρους του ΚΟΙΠΑΠ;

Προσπαθούμε να κατανοήσουμε τι ήταν αυτό που δεν μπόρεσε το ΚΟΙΠΑΠ να ξεπεράσει και στάθηκε εμπόδιο για αυτήν την προσφορά αγάπης σε αυτούς τους συμπολίτες μας. Ειλικρινά δεν βρίσκουμε λόγια!

Αλλά και πάλι  θα έπρεπε να έχουμε ενημερωθεί, εγκαίρως, και όχι την τελευταία στιγμή;  

Θέλουμε να επισημάνουμε ότι όσος φόρτος εργασιών και αν υπάρχει και όσες δικαιολογίες και να υπάρξουν, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι αποθαρρυντικό (όχι για εμάς γιατί γνωρίζουμε) αλλά για άλλους συμπολίτες μας, ΓΙΑΤΙ  το πιο σημαντικό  ήταν, είναι και θα  είναι να παρακινούμε και άλλους συμπολίτες μας, με φιλάνθρωπα αισθήματα, να μιμηθούν τη συμβολική αυτή προσφορά μας, στους δύσκολους αυτούς καιρούς που όλοι μας βιώνουμε, γεγονός που δεν το αρνείται προς τιμή του ο κ. Τσελέντας στην επιστολή του εκ μέρους του ΚΟΙΠΑΠ.

Δεν θα πρέπει λοιπόν για οποιονδήποτε λόγο να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα.

Το αίτημα  

Η απάντηση           

                     

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet